STRUČNA ANALIZA / Scoria o potopu Hajduka protiv Dinama: 'Mislim da je njihov problem u ovome...'

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Hajduk je u samo nekoliko dana ispao iz Kupa i jako se udaljio od borbe za naslov prvaka u HNL-u

4.4.2024.
11:36
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je na Poljudu u polufinalu Kupa pobijedio Hajduk sa 1-0 i izborio finale protiv Rijeke, a tu utakmicu i veliki posrtaj Bijelih u proljetnom dijelu sezone za Net.hr prokomentirao je bivši igrač i trener Rijeke te poznati nogometni stručnjak Elvis Scoria.

Image
OVO ĆE ODJEKNUTI /

Kukoč o neredima: 'Nitko nije veći od kluba, pojedinci ga teroriziraju godinama'

Image
OVO ĆE ODJEKNUTI /

Kukoč o neredima: 'Nitko nije veći od kluba, pojedinci ga teroriziraju godinama'

Druga je to pobjeda Plavih nad Hajdukom u tri dana, nakon one prošlog vikenda u HNL-u, sada su ih svladali u Kupu i rasplinuli njihov san o nekom trofeju ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je izašao dosta napadački. S Kulenovićem su stisnuli zadnju liniju Hajduka, nisu im dali igrati. Hajduk je bio iznenađen i, posebno poslije prvog gola, Dinamo je imao situaciju da završi utakmicu. U drugom poluvremenu Hajduk je izašao, napravili su promjene, ušao je Perišić, napravili su pritisak. Imali veliku priliku u šestoj minuti nadoknade, ali nisu dali gol. Da su uspjeli, možda bi se svašta dogodilo u produžetku, ali Dinamo je uspio sačuvati pobjedu. Rekao bih da je ipak Jakirović odlično s trećim stoperom zatvorio prostor kad je Hajduk ubacio drugu špicu. Dinamo je, kad se sumira, zasluženo ušao u finale Kupa i s Rijekom će se boriti za titulu", rekao nam je Scoria pa se osvrnuo na finale:

"Mislim da su šanse 50:50. Rijeka igra dobro u prvenstvu i u Kupu. Dinamo sad više nema Europu i rekao bih da se stabilizirao i bit će izjednačeno i u prvenstvu. Rijeka ima bolji raspored do kraja, igra kući s Dinamom, a Dinamo ima puno gostovanja. Mala prednost Rijeci u HNL-u, a u Kupu će biti 50:50. Te dvije utakmice bit će jako zanimljive, u finalu su, realno gledajući, dvije ekipe koje su najbolje igrale u zadnje vrijeme."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sportnet.hr

Elvis Scoria

Potom je govorio o Hajduku, kojem su se o nastavku sezone uništili snovi o osvajanju trofeja. Bijeli su ispali iz Kupa, a u HNL-u imaju značajan zaostatak za prvom Rijekom, a Dinamo im na drugom mjestu bježi dva boda uz utakmicu manje.

"Hajduk je završio jesenski dio prvenstva na prvom mjestu i vidjelo se da im treba par pojačanja. Mislim da je problem što se nije doveo igrač na mjesto ozlijeđenog Melnjaka, koji je ponajbolji bek lige.. Trebao se dovesti lijevi bek odmah i tu je nastala velika rupa. Ozlijedio se i Žaper i trebao im je i zadnji vezni. Treba Hajduku i još jedna špica. Hajduk se trebao pojačati. Što se tiče drugog dijela prvenstva, nije našao igru. Od početka izgubio je tri-četiri utakmice kući, što je normalno nedopustivo ako se boriš za prvaka, dočekao je ovu situaciju i bez dosta igrača u formi. Rekao bih da nema igrača u formi u ovom trenutku koji te može vaditi kada nisi pravi. I onda se dogodila ova eskalacija nezadovoljstva na kraju koja je rezultirala gubljenjem šanse u prvenstvu i Kupu. I nažalost, dogodilo se to što se dogodilo i sada Hajduk mora okrenuti priču na novo u jednoj sezoni gdje je sigurno tražio da bude prvak Hrvatske", rekao je pa zaključio da je ovim porazom Hajduk ostao bez izgleda za osvajanje bilo kakvog trofeja ove sezone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemaju šanse. Hajdu je ispao iz borbe za prvo mjesto, mislim da je ta priča već i zaključena, a sada imaju za njih i najgore gostovanje - poljuljani idu u Rijeku. Trebaju se stabilizirati kroz ova tri dana ako ne žele proći, rekao bih, izuzetno loše. Na Rujevici ih sigurno dočekuju sa željom da im sigurno još otežaju ovu situaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo