Dva su tjedna prošla od neslavnog pokušaja osnivanja notorne Superlige, natjecanja u kojem bi sudjelovali samo najbogatiji i najmoćniji klubovi svijeta. Superliga je propala u roku od 48 sati, ali je u ta dva dana izazvala kaos u nogometnom svijetu, kaos koji će, na njihovu žalost, imati posljedice.

UEFA i FIFA digli su se na noge i prijetnjama su nekako uspjeli pridobiti većinu klubova potpisnika Superlige, ali neki se još uvijek drže propalog projekta i pokušavaju istjerati neku svoju pravdu. Prije svega to su Real Madrid i Juventus, čini su predsjednici Florentino Perez i Andrea Agnelli, osnivači i predsjednici Superlige, a oko odstupanja od Superlige još se dvoume u Barceloni i Milanu. Ta četiri kluba mogla bi snositi katastrofalne posljedice ako se uskoro ne predomisle i ne odstupe od propalog projekta.

ESPN piše kako bi "superligaši" mogli biti kažnjeni s dvije godine zabrane nastupa u Ligi prvaka i općenito natjecanjima pod UEFA-inom nadležnosti. UEFA tvrdi kako ti klubovi krše članak 51 njihova statuta koji kaže da su "zabranjena udruživanja klubova članova, direktna ili indirektna, bez UEFA-ine dozvole". UEFA je tijekom pregovora odlučila pomilovati sve klubove koji se odmah odreknu Superlige i vrate se pod njihov krov, ali ovi ostali bi moglo gadno nadrapati.

Isto tako, američki mediji pišu i da se Perez i Agnelli neće tako lako odreći Superlige i to prije svega zbog stavke u ugovoru koji su potpisali zajedno o ostalim "superligašima". Prema tom ugovoru liga se raskida tek onda kada se barem devet od 12 klubova osnivača povuče i zbog toga se čelnici Reala i Juventusa ne žele povući.