KAKVA PRIČA! / Saudijci šokirali Argentinu i onemogućili joj da postavi nevjerojatan svjetski rekord

Image
Foto: profimedia.hr

Saudijskoj Arabiji ovo šesti nastup na svjetskim prvenstvima i četvrta pobjeda, ali daleko najveća u povijesti

22.11.2022.
13:50
profimedia.hr
VOYO logo

U susretu prvog kola Svjetskog prvenstva svjedočili smo velikoj senzaciji, Saudijska Arabija je senzacionalno svladala Argentinu s 2-1. Prema očekivanju, dvoboj jednog od glavnih favorita za svjetski naslov Argentine i jedne od najslabijih reprezentacija na svjetskoj smotri Saudijske Arabije u prvom je poluvremenu nalikovao na igru "mačke i miša".

Image
OVO ĆE PAMTITI /

Senzacija nad senzacijama: Otpisana Saudijska Arabija slomila Messijevu Argentinu

Image
OVO ĆE PAMTITI /

Senzacija nad senzacijama: Otpisana Saudijska Arabija slomila Messijevu Argentinu

Dobro otvaranje Argentine

Igralo se praktički samo na polovici terena koja je pripadala azijskoj reprezentaciji, a Argentina je i povela u ranoj fazi utakmice. Abdulhamid je rukama držao Paredesa u svom kaznenom prostoru, a slovenski sudac Vinčić je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca u 10. minuti bio je argentinski kapetan Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena Argentina je još tri puta tresla mrežu Saudijske Arabije, jednom Messi, a dva puta Lautaro, no svi ti golovi poništeni su zbog zaleđa. Nastavak utakmice krenuo je potpuno neočekivano i Saudijska Arabija je u prvih osam minuta ostvarila potpuni preokret.

Preokret za pamćenje

U 48. minuti Al-Buraikan je sjajnom okomitom loptom "rasparao" argentinsku obranu, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Al-Shehri koji je potom izbjegao blok Romera i pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Martineza. Samo pet minuta potom Al-Dawsari je fenomenalnim udarcem pogodio gornji lijevi kut Martineza za prednost Saudijske Arabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Argentina preselila igru na saudijsku polovicu rijetko je prijetila Al-Owaisu, tek je Messi u 84. minuti uputio udarac glavom, ali ravno u ruke saudijskog vratara. Posljednju priliku za barem bod Argentine nije iskoristio Alvarez, njegov udarac glavom u 11. minuti nadoknade još je jednom paradom zaustavio Al-Owais.

Piše se povijest

Saudijskoj Arabiji ovo šesti nastup na svjetskim prvenstvima i četvrta pobjeda, ali daleko najveća u povijesti. Ovim porazom prekinut je niz od 36 utakmica Argentine bez neuspjeha čime su propustili izjednačiti svjetski rekord Italije od 37 uzastopnih utakmica bez poraza. U skupini C još igraju Meksiko i Poljska koji će svoj susret igrati od 17 sati.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo