debitirao i bašić / Santini zabio za pobjedu, Barišić asistirao u debiju za Rangerse

Image
Foto: Klaus Krieger/PIXSELL

Hrvatski nogometaši imali su važnu ulogu u ligaškim utakmicama odigranima ovog vikenda

12.8.2018.
20:47
Klaus Krieger/PIXSELL
VOYO logo

Ovaj vikend označio je početak klupskom nogometu. Iako su neka nacionalna prvenstva poput HNL-a počela još prije dva tjedna, danas su prve utakmice nove ligaške sezone odigrane u Engleskoj i Francuskoj, a svega tjedan dana dijeli nas od otvaranja španjolskog, talijanskog i njemačkog prvenstva.  

U svemu veliku ulogu imaju i hrvatski nogometaši, što reprezentativci koji su na ljetnom Mundijalu osvojili srebro, što mlade nade koje tek trebaju ispuniti svoj potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santini zabio za pobjedu 

Hrvatski napadač Ivan Santini bio je strijelac pobjedničkog pogotka za Anderlecht koji je u 3. kolu belgijskog nogometnog prvenstva kao gost svladao Charleroi sa 2-1 (1-1).

Santini je u 64. minuti na samoj gol-liniji potvrdio pogodak za konačnih 2-1 u korist Anderlechta nakon što je branič domaćih nespretno skrenuo ubacivanje Cobbauta prema svojoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charleroi je poveo preko Rezaeija (41), a izjednačio je Dimata (45+3-11m).

To je već sedmi pogodak Santinija u prvenstvu ove sezone, a naš je napadač odigrao svih 90 minuta za Anderlecht koji ima maksimalnih devet bodova te dijeli prvo mjesto s Club Bruggeom. Charleroi je osmi s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan debi Barišića 

Hrvatski nogometaš Borna Barišić u svom je debiju za škotski Rangers bio asistent za drugi gol u 2-0 (2-0) domaćoj pobjedi protiv Saint-Mirrena u susretu 2. kola.

Barišić je u 24. minuti izveo slobodan udarac s desne strane nakon kojega je Connor Goldson glavom pogodio mrežu gostiju za 2-0. Prvi gol postigao je Alfredo Morelos u 14. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić je igrao do 62. minute, dok je Nikola Katić odigrao čitavu utakmicu za Rangers koji nakon dva kola ima četiri boda, kao i Hibernian, Kilmarnock i Aberdeen. Na vrhu je Hearts sa šest bodova, dok je Saint-Mirren sedmi s tri boda, koliko ima i šesti Celtic.

Bašić debitirao u porazu Bordeauxa

U 1. kolu nogometnog prvenstva Francuske u nedjelju je Lyon na domaćem terenu svladao Amiens sa 2-0 pogocima Bertranda Traoréa (24) i Memphisa Depaya (75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bordeaux je kod kuće protiv Strasbourga izgubio sa 0-2, ali domaćini su od 13. minute imali igrača manje jer je stoper Pablo dobio crveni karton. Za Strasbourg su zabili Ibrahima Sissoko (68) i Nuno Da Costa (78).

Bivši Hajdukov veznjak Toma Bašić, koji je prije nekoliko dana potpisao za Bordeaux, ušao je u igru u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo