ZAGREBAČKI JUNAK /

Okolnim putem do ostvarenja dječačkog sna

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Onda je došla ova, sezona koja je sve otvorila Kulenoviću

24.10.2024.
11:31
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U jučerašnjoj fenomenalnoj pobjedi Dinama u Ligi prvaka nad Salzburgom mnogo je junaka jer praktički nije bilo slabe karike u modroj momčadi. Jedan momak će ipak jučerašnju pobjedu pamtiti više od ostalih.

Image
SJAJNA PLAVA NOĆ /

Austrijanci nisu imali odgovor za Dinamovog dragulja, a dobio je i dostojne nasljednike

Image
SJAJNA PLAVA NOĆ /

Austrijanci nisu imali odgovor za Dinamovog dragulja, a dobio je i dostojne nasljednike

Naime, jučer je ostvario svoj dječački san i zabio za voljeni klub u najvećem klupskom nogometnom natjecanju. "Još nisam ni svjestan. Dečko koji je rođen u Zagrebu, prošao Dinamovu školu… Dati gol u Ligi prvaka, nema dalje od toga. Ostvarenje snova", izjavio je Sandro Kulenović nakon utakmice i priznao da su mu nakon gola gotovo potekle suze. Opravdane su te suze kada znamo kakav je put morao proći Sandro prije nego je dobio priliku nastupiti za Dinamo u LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je karijeru započeo u mlađim kategorijama Dinama, bio i u školi Juventusa, prvi seniorski nastup zabilježio je ni više ni manje nego u varšavskoj Legiji. Za poljski klub Kulenović je zaigrao 36 puta i zabio 6 pogodaka kada ga je Dinamo vratio u svoje redove 2019. za 1,6 milijuna eura. Nastupio je za Dinamo u toj sezoni 16 puta, ali nije upisao pogodak. Sljedeće sezone, 20./21. poslan je na posudbu u Rijeku za koju je u 37 nastupa upisao 8 pogodaka i 6 asistencija. Zabio je i u Europskoj ligi AZ-u u Alkmaaru u porazu Rijeke 4:1. Nije to bilo dovoljno da ga Dinamo zadrži, upisao je 15 minuta u prvoj rundi kvalifikacija za LP protiv Valura za Modre pa poslan na još jednu posudbu. Ovaj puta puno bliže matičnom klubu, u Lokomotivu. Dvije sezone je Kulenović proveo u klubu s Kajzerice, bio prvi napadač tog kluba, zabilježio 72 nastupa u kojima je zabio 24 pogotka i 8 puta asistirao.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dočekao priliku i uveo Dinamo u LP

Prošle sezone Dinamo ga je odlučio zadržati. Kulenović je uglavnom bio zamijena Petkoviću, najčešće ulazeći s klupe. Od 29 utakmica u kojima je konkurirao, samo devet puta se našao u početnoj postavi, a 12 puta ulazio s klupe. Uspio je postići Kulenović sedam pogodaka u ligi prošle sezone. Odigrao je u Konferncijskoj ligi osam utakmica, ali startao samo u porazu od Balkanija te u ostalih sedam utakmmica skupio tek 88 minuta i nije postigao pogodak. Onda je došla ova, sezona koja je sve otvorila Kulenoviću. Počeo je s pet pogodaka u prva četiri kola SHNL-a, a uspio u međuvremenu uvesti Dinamo u LP. Ušao je u 63. minuti protiv Qarabaga, zabio dva gola i riješio pitanje prolaska i prije uzvrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinulo je mnoge Dinamovce što Petković vuče ozljedu i ne može startati protiv Salzburga. Ali znali smo da jedan zagrebački dečko poput zapete puške čeka početi utakmicu za Dinamo u Ligi prvaka. Igrala se 49. minuta, iza Dinama je bio odličan kraj prvog poluvremena i očekivao se pogodak. Kulenović je spustio ubačaj Ogiware na noge Sučiću, ovaj prosljeđuje loptu desno za Ristovkog koji isprve daje odličnu povratnu loptu Kulenoviću na kreč koji označuje 11 metara, a Kulenović fenomenalno bez oklijevanja pogađa malu mrežicu Schlagerova gola i u slavlju ljubi grb Dinama. Nakon Varšave, Torina, Rijeke i Lokomotive, popularni Kule konačno je dobio ono što zaslužuje, pogodak u Ligi prvaka za Dinamo, njegov Dinamo!

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Pokrivač igrao je i za Dinamo i za Salzburg, a sada je otkrio gdje leži najveća šansa Plavih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo