RAZGOVOR ZA RTL.HR / Samir Toplak otkrio svoj plan za budućnost: 'Odlazim u inozemstvo, ne mogu uvijek čekati da nekome zagusti'

Image
Foto: Grafika RTL.hr

Izgleda da nakon malo više od jednog desetljeća u trenerskom poslu Samir Toplak napušta hrvatske travnjake, a gdje će nastaviti svoj put tek treba vidjeti

20.9.2022.
7:30
Grafika RTL.hr
VOYO logo

Samir Toplak je hrvatski trener koji je donedavno bio na klupi prvoligaša Gorice, no iz kluba mu je uručen neočekivan otkaz. Do sad je najviše vremena proveo na klupi Intera iz Zaprešića gdje je s klupe momčad vodio 213 puta. Poznat je kao trener spasitelj budući da je upravo na klupi Intera držao klub stabilnim dosta godina, a pritom uletio u vatru Varaždinu i Lokomotivi koje je spasio od ispadanja iz najvećeg ranga hrvatskog nogometa. Toplak je u razgovoru za RTL.hr otkrio planove za svoju budućnost.

Image
VELIKA KRIZA /

Samir Toplak za RTL.hr prokomentirao stanje u Rijeci: 'Drugačije je kad moraš dobiti utakmicu, trebali su biti mudriji'

Image
VELIKA KRIZA /

Samir Toplak za RTL.hr prokomentirao stanje u Rijeci: 'Drugačije je kad moraš dobiti utakmicu, trebali su biti mudriji'

Planira se okrenuti prema inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još je sve to svježe od kad sam otišao iz Gorice, još uvijek se privikavam na ovaj civilni život, međutim imam planove za dalje. Planiram se aktivno uključiti u europski nogomet i imam u planu u sljedećih dva mjeseca do početka Svjetskog prvenstva posjetiti par destinacija i klubova u Europi gdje imam svoje prijatelje. Pokušat ću se malo približiti i prema Europi da vide neki ljudi koje poznajem što radim i što sam radio te da se pokušam plasirati prema inozemstvu", rekao je Toplak i dodao:

"Momentalno prvi cilj s obzirom na situaciju u Hrvatskoj ne mogu samo čekati da negdje zagusti, a to bude najviše u trećem mjesecu i malo sam sit svega toga. Mislim da bi mi promjena lige dobro došla, ali ne mogu znati što me sutra čeka niti sam znao što me jučer čeka. U našem poslu planovi su jedno, a stvarnost je drugo i koferi ti uvijek moraju biti spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veže se za sredinu u kojoj radi i nije ptica selica.

"U zadnje vrijeme sam stalno bio blizu kući, nisam ništa propuštao u mojoj obitelji i to je nešto dobro. Svjestan sam da može doći neka ponuda kad ću se morati odvojiti od obitelji. Spreman sam na to i znam što se sve može dogoditi. Općenito sam čovjek koji ne voli neke selidbe i promjene sredina i zato sam se zadržao u Interu pet godina i devet mjeseci. U igračkoj karijeri sam promijenio samo dva kluba, igrao sam u Varteksu i Bochumu. Kad budem negdje vežem se za neku sredinu i osjećam se ugodno. Evo sad u zadnje dvije godine sam promijenio tri kluba, ali to je bio takav splet okolnosti međutim htio bih vezati dulje uz klub za kojeg radim", zaključio je Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda da nakon malo više od jednog desetljeća u trenerskom poslu Samir Toplak napušta hrvatske travnjake, a gdje će nastaviti svoj put tek treba vidjeti. Cijeli razgovor možete pogledati u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo