STRUČNJAK U ČUDU / 'Dalić vjerojatno ima neku ideju, ali ta mi stvar nije jasna. Sve ćemo vidjeti tek na utakmicama'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Sastav hrvatske nogometne reprezentacije za utakmice s Ciprom i Slovačkom za Net.hr je prokomenitirao hrvatski stručnjak Samir Toplak

6.10.2021.
19:57
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u listopadu će odigrati dvije utakmice, ovog petka s Ciprom te sa Slovačkom u ponedjeljak. Na popisu izbornika Zlatka Dalića za te utakmice nisu dva napadača - Ante Rebić, koji u svom Milanu igra u sjajnoj formi, i Dinamov Bruno Petković.

Image
NIJE IDEALNO /

Vatreni odradili trening: Stigao je kapetan, ali jedna zvijezda nije vježbala s ostatkom momčadi

Image
NIJE IDEALNO /

Vatreni odradili trening: Stigao je kapetan, ali jedna zvijezda nije vježbala s ostatkom momčadi

Rebić nije igrao za Vatrene od ovogodišnjeg Europskog prvenstva nakon što se javno kritizirao izbornika i vjerojatno će se morati javno ispričati ako želi ponovno biti pozvan u reprezentaciju, a Petković pak zbog slabije forme nije bio ni na prošlom popisu reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja i moj stožer stojimo iza izbora igrača i ovog popisa. Vjerujem tim igračima da mogu napraviti rezultat i odgovoriti svim zahtjevima. Ponavljam još jednom, na popis vode dobre igre i dobro ponašanje koje je u skladu s reprezentacijom", rekao je Dalić u razgovoru za RTL, da bi na presici početkom tjedna poručio:

Poruka 'otpisanima'

"Ponavljam još jednom, nitko neće biti zakinut kad je reprezentacija u pitanju. Petković? Vrata mu nisu zatvorena, kao ni Rebiću i Vrsaljku. Biram kako mislim da je najbolje, puno galame po medijima nikome neće pomoći jer ja odlučujem. Vjerujem igračima koji su tu, a svi imaju pravo boriti se za reprezentaciju svojim ponašanjem, igrom i odnosom na treninzima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić na ofenzivnim pozicijama još ima Andreja Kramarića, Marka Livaju, Ivana Perišića, Mislava Oršića i vratio je u A selekciju Josipa Brekala.

Za komentar momčadi koju je Dalić pozvao za nadolazeće dvije utakmice u kvalifikacijama za SP nazvali smo proslavljenog hrvatskog trenera Samira Toplaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Samir Toplak službeno preuzeo Goricu prije 6 dana.

"Meni jedino što upada u oko je to što imamo popis bez klasičnog centarfora u dvije utakmice gdje trebamo pobijediti, gdje smo bolja ekipa i moramo pobijediti. U takvim utakmicama nam takav igrač treba", rekao je Toplak pa nastavio:

"Izbornik ima neku svoju viziju koju nije prezentirao tako da ne znam i neću to komentirati. Ali čudno mi je da nema klasičnog centarfora. Od onih koji su participirali u zadnjim utakmicama nema ni Petkovića, ni Budimira, ni Čolaka. Iza Dalićevog popisa vjerojatno ima neka ideja, sve ćemo vidjeti tek na utakmicama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toplak se osvrnuo i na nadolazeće utakmice, okršaje sa slabašnim Ciprom pa Slovačkom, u koje Vatreni ulaze kao veliki favoriti.

"U zadnje vrijeme imamo dobar rezultat. Sada opet trebamo igrati na rezultat, a ako ne uspijemo pobijediti Cipar.... Moramo priznati da nam je ždrijeb grupe išao na ruku i sve osim prolaza bi bila tragedija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči listopadske dvije utakmice Hrvatska se nalazi na vrhu skupine H sa 13 bodova, koliko ima i druga Rusija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo