VIDEO: / Pao jedan od najbržih golova u povijesti SP-a

U drugom susretu skupine G Svjetskog prvenstva SAD je stigao do pobjede protiv reprezentacije Gane sa 2:1 u susretu u kojem je većim dijelom bila bolji protivnik.

17.6.2014.
8:12
VOYO logo

Afrikanci imaju razloga za nezadovoljstvo, bili su ofenzivniji i opasniji, međutim SAD se dobro obranio i uzeo tri važna boda.

Utakmica je počela fantastično za SAD koji je poveo doslovno iz prve akcije i to preko kapetana Clinta Dempseya nakon odličnog ulaska u 16 metara i ciljanja suprotnog kuta. Dempsey je postigao pogodak nakon samo 29 sekundi što je ujedno peti najbrži gol u povijesti svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 23. minuti Jürgen Klinsmann morao je povući prvu izmjenu i to zbog ozljede Jozyja Altidorea koji se u sprintu za loptom bez kontakta s protivnikom uhvatio za zadnju ložu i pao na travnjak. Bilo je odmah jasno kako je riječ o ozbiljnoj ozljedi i na travnjak je morao Aron Johannsson.

Gana nije igrala loše, izgledala je opasnije od Amerikanaca, međutim nedostajalo je mirnoće i više koncentracije u posljednjoj trećini terena te je na odmor otišla sa zaostatkom 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x1zn070

Nastavila je Gana s napadačkom igrom i u drugom poluvremenu, pokušavala je probiti vrlo čvrstu obranu SAD-a, nizala je prilike, ali nikako ih nije uspjela i realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 82. minuti Gana je potpuno zasluženo došla do poravnanja. Asamoah Gyan je dobio loptu u 16 metara i odmah je petom proslijedio za Andrea Ayewa koji vara Tima Howarda.

I kada je Gana krenula po potpuni preokret, SAD je ponovno stigao do prednosti. Dosuđen je korner za Klinsmannovu momčad, a u skoku je najviši bio John Brooks i zabio za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta promjena više nije bilo, SAD je stigao do tri sretna boda u susretu u kojem je Gana većim dijelom bila bolji protivnik, ali nije bila efikasna kao njezin protivnik.

Čak 21 udarac imala je Gana prema vratima, od njih je osam bilo u okvir gola dok je SAD ukupno osam puta zapucao prema golu afričke momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD - Gana 2-1 (Dempsey 1., Brooks 86. / Ayew 82.)

Redoslijed, skupina G: 1. Njemačka 3 (+4), 2. SAD 3 (+1), 3. Gana 0 (-1), 4. Portugal 0 (-4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo