Moglo je i gore / S Kanadom nikad nismo igrali, a evo kako stojimo u međusobnim ogledima s Belgijom i Marokom

Image
Foto: SofaScore

Hrvatska nogometna reprezentacija je protiv Belgije igrala osam puta, ali nikada na velikim natjecanjima, protiv Maroka jednom, dok protiv Kanade nikada nije odmjerila snage

1.4.2022.
20:22
SofaScore
VOYO logo

Hrvatska je protiv Belgije do sada odigrala osam susreta ostvarivši pritom tri pobjede, dva remija i tri poraza.

Prvi dvoboj odigran je u Bruxellesu 2. rujna 2000. godine u kvalifikacijama za SP u Japanu i Južnoj Koreji. Rezultat je bio 0-0, a hrvatski izbornik bio je Miroslav Blažević. Ćiro nije dočekao uzvrat u Zagrebu 6. listopada 2001. godine, nakon remija sa Škotskom u Maksimiru dobio je otkaz. Uzvratni susret vodio je Mirko Jozić, a Hrvatska je slavila sa 1-0 osiguravši plasman na SP. Pogodak odluke zabio je Alen Bokšić u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordna pobjeda protiv Belgije iz 2003. godine

Treća utakmica odigrana je 29. ožujka 2003. u Zagrebu, u sklopu kvalifikacija za EP u Portugalu. Hrvatsku je vodio Otto Barić, a upisana je sjajna pobjeda 4-0. Pogotke su postigli Darijo Srna (9), Dado Pršo (60), Tomislav Marić (75) i Jerko Leko (81).

Image
Svjetsko prvenstvo u Katru /

Zna se s kim i kad Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo: Ako prođemo, čeka nas pakao u nokaut fazi

Image
Svjetsko prvenstvo u Katru /

Zna se s kim i kad Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo: Ako prođemo, čeka nas pakao u nokaut fazi

Slijedio je uzvrat u Bruxellesu 10. rujna 2003., a Belgija je slavila sa 2-1. Dvostruki  strijelac za "Crvene vragove" bio je Wesley Sonck (34, 42), a za Hrvatsku je pogodio Dario Šimić (36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući hrvatsko - belgiji ogled uslijedio je u ožujku 2010. Bio je to prijateljski ogled u Bruxellesu, Hrvatska je pobijedila sa 1-0 golom Nike Kranjčara u 63. minuti, a momčad je vodio Slaven Bilić.

Bez pobjede posljednjih 12 godina

Uslijedila su dva ogleda u kvalifikacijama za SP 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bruxellesu je u rujnu 2012. bilo 1-1. Poveli smo rano pogotkom Ivana Perišića, a izjednačio je Guillaume Gillet (45+2). U uzvratu u Zagrebu Belgija je pobijedila sa 2-1. Romelu Lukaku je zabio dva gola (15, 38), dok je za Hrvatsku zabio Niko Kranjčar (83).

Belgija je tom pobjedom osigurala prvo mjesto, a "Vatreni" su put prema Brazilu tražili u dodatnim kvalifikacijama protiv Islanda. Igor Štimac je vodio obje utakmice protiv Belgije, no nakon remija protiv Škotske je dobio otkaz, a momčad je preuzeo Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji dvoboj je bio u lipnju 2021. Bila je to zadnja pripremna utakmici uoči početka EURO-a, Hrvatska je pod vodstvom Zlatka Dalića u Bruxellesu poražena od Belgije 0-1. Jedini pogodak postigao je Romelu Lukaku.

Jedini susret s Marokancima prije 16 godina

Hrvatska i Maroko su igrali samo jednom. U prosincu 1996. na Hassan II kupu. Susret je završio 2-2, a "Vatreni" su slavili nakon jedanaesteraca sa 7-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela 2-0 golovima Gorana Vlaovića (15, 16), a Maroko je izjednačio preko Salaheddinea Bassira (21) i Ahmeda Bahije (70). Hrvatska je utakmicu završila s dva igrača manje nakon što su isključeni Aljoša Asanović (39) i Robert Prosinečki (67), a kod suparnika je "pocrvenio" M'Jid Bouyboud (39).

Hrvatska i Kanada do sada nisu igrale međusobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo