RUSI I DALJE RADE PROBLEME, UEFA IM SVE OPRAŠTA: / Boji li se krovna europska organizacija lupiti šakom o stol i reći dosta?!

Image
Foto: AFP, FRANCOIS LO PRESTI

Tijekom utakmice 2. kola skupine B na Euru između Rusije i Slovačke u Lilleu, ruski navijači zapalili su baklju na tribini.

15.6.2016.
17:56
AFP, FRANCOIS LO PRESTI
VOYO logo

Uefa je još jučer poslala ozbiljnu poruku Rusima:

Image
ENGLESKA I RUSIJA OSTAJU BEZ EURA? /

Uefa opasno zaprijetila nogometnim velesilama

Image
ENGLESKA I RUSIJA OSTAJU BEZ EURA? /

Uefa opasno zaprijetila nogometnim velesilama

"Novo divljanje na stadionu i letite s Europskog prvenstva", jasno su dali do znanja disciplinci Uefe. Međutim, ruski navijači čini se da baš i ne mare za Uefine prijetnje. U današnjoj utakmici protiv Slovačke ruski su navijači na tribinama zapalili baklju i tako prepustili svoju sudbinu u ruke Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski huligani nastavili svoj šou

Hoće li paljenje baklje smatrati dovoljnim prekršajem da izbace Ruse s Eura ili će im pružiti još jednu priliku, saznat ćemo vjerojatno već sutra. Ruski nogometni huligani i dalje nastavljaju po svome, pa nakon "huliganskog orgijanja" u Marseilleu u kojem su napadali Engleze i jučerašnjih manjih incidenata u Lilleu, protiv Slovačke su odlučili napraviti mali pirotehnički šou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa je jučer amnestirala Ruse jer u opomeni stoji da nerede ne smiju raditi na stadionu, a sada su i taj 'zadatak' ispunili. Međutim, Uefa je odlučila Rusima progledati kroz prste.

Odvojeni disciplinski postupak

"Izbacivanje se odnosi isključivo na tučnjavu na stadionu. Baklje podliježu odvojenom disciplinskom postupku", rekao je za Goal glasnogovornik Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paljenje baklji dakle ne smatraju dovoljnim prekršajem za izbacivanje s Eura bez obzira na prijašnje grijehe. Iako Uefa u svom pravilniku jasno ističe kako je na stadionima zabranjeno:

- bacanje bilo kakvih predmeta ili tekućine, pogotovo u smjeru drugih osoba, ali i u smjeru terena ili područja oko terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- bilo kakvo paljenje, pogotovo pirotehnike.

- vrijeđanje na bilo kakvoj osnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se očekivala oštra reakcija, iz Uefe ipak stižu blagi tonovi. Nikome nije jasno zašto. Jer, ruski navijači napravili su već dosta problema na prvenstvu.

"Gledao sam samo zbivanja na terenu. Bio sam u potpunosti koncentriran samo na utakmicu. Nisam vidio ništa", komentirao je ruski izbornik Leonid Slucki nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo