RONALDO MISLI IGRATI I KAO 40-GODIŠNJAK: / Ova sedmorica veličanstvenih dokazuju da je to moguće!

Image
Foto: AFP, ANDREW YATES

Kada je ranije ovaj tjedan produljio ugovor s Real Madridom, Cristiano Ronaldo je naglasio kako namjerava igrati profesionalno još barem deset godina.

13.11.2016.
8:00
AFP, ANDREW YATES
VOYO logo

Ne bi to bilo toliko čudno da Ronaldo nema 31 godinu, što znači da će i u peto desetljeće života namjerava zagaziti kao profesionalni nogometaš. Nagnalo nas je to da se prisjetimo još nekoliko slavnih nogometaša koji su s više od 40 godina na leđima uspješno igrali nogomet. Nabrajanje bi moglo biti puno duže, ali uzeli smo u obzir samo one koji su u četrdesetima igrali na najvišoj razini, a ne one poput Rivalda koji su u smiraj karijere natjeravali loptu po angolskoj i sličnim ligama.

Stanley Matthews

Image
Foto: AFP, STAFF
Image
Foto: AFP, STAFF

Za mnoge najveći engleski nogometaš svih vremena i prvi dobitnik Zlatne lopte na terenu nije dočekao samo 40., već i 50. rođendan, igrajući u dresu voljenog Stoke Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan Giggs

Neuništivi Velšanin cijelu je karijeru proveo u Manchester Unitedu, a umirovio se nekoliko mjeseci prije 41. rođendana.

Paolo Maldini

Isto kao i Giggs, legendarni je Talijan čitavu karijeru nosio dres jednog kluba - Milana. I on je u igračku mirovinu otišao na pragu 41. rođendana, odigravši za Rossonere više od 900 profesionalnih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teddy Sheringham

Sjajni napadač Nottingham Foresta, Tottenhama i Manchester Uniteda najstariji je strijelac u povijesti Premier lige. Bio je stariji od 40 godina kada je zabijao u dresu West Hama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francesco Totti

Dakako da ova priča ne može proći bez Il Gladiatorea, čovjeka koji je u rujnu napunio 40 godina, ali i dalje briljira u dresu Rome u kojoj igra cijelu karijeru i čiji je kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peter Shilton

Priču ćemo zaključiti s dva golmana. Slavni Shilton je čuvao engleski gol na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. kada je već bio stariji od 40 godina. U mirovinu je otišao s 47 godina, odigravši više od 1000 utakmica u engleskim ligama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dino Zoff

I legendarni Zoff je nosio dres reprezentacija kao 40-godišnjak. Talijan je karijeru zaključio u 42. godini u dresu Juventusa, kluba u kojem se najdulje zadržao.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo