Legenda slavi otkaz 'članu nogometne mafije': 'Ovo je povijesni dan'

Legendarni brazilski nogometaš Romario nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon što je objavljena informacija da Mano Menezes više nije izbornik Seleҫaa.

24.11.2012.
12:58
VOYO logo

Menezes je u petak dobio otkaz nakon što su čelnici Brazilskog nogometnog saveza (CBF) procijenili da nije u stanju oživjeti reprezentaciju. Kao najveći se kandidati za njegova nasljednika zasad spominju bivši izbornik Luiz Felipe Scolari i aktualni trener Santosa Muricy Ramalho.

Zanimljivo, upravo je Romario prije nekoliko dana osuo paljbu po Menezesu, nazvavši ga članom nogometne mafije i ocijenivši kako pod njegovim vodstvom Brazil nema nikakve šanse postati svjetski prvak 2014. godine na svome tlu. Nije stoga ni čudo da se ubrzo nakon vijesti o Menezesovom otkazu Romario oglasio putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ljudi, ovo je povijesni dan u kojem bi Brazil trebao slaviti uz vatromet. Napokon je nekompetentni CBF napravio nešto dobro za brazilski nogomet. Što se tiče Mana, dobro izbavljenje'', napisao je Romario, ponudivši i svog kandidata za novog izbornika:

''Idealan bi izbor bio Rai.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji veznjak PSG-a i osvajač svjetskog naslova s Brazilom 1994. godine nema nikakvog trenerskog iskustva, tako da je prilično iznenađenje da je Romario izvukao baš njegovo ime.

Ime bivšeg Barceloninog trenera Pepa Guardiole u ovom se trenutku veže uz brojne europske klubove, a sada se, prema pisanju brazilskog dnevnika Lance, pojavilo i među kandidatima za novog izbornika Seleҫaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List Lance je u subotu donio informaciju i o Pepu Guardioli kao mogućem kandidatu, a urednik spomenutog dnevnika tvrdi da je stupio u kontakt s osobom bliskom španjolskom stručnjaku od koje je dobio potvrdu da je 41-godišnji trener zainteresiran za posao.

"Jedina momčad na svijetu koju bi Pep bio voljan preuzeti sutra je Brazil. I bio bi s njim svjetski prvak", navodno je rekao neimenovani izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, pouzdanost informacija koje potvrđuju neimenovani izvori uvijek je upitna, premda Lance nema reputaciju senzacionalističkog dnevnika.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo