VJEROVALI ILI NE / Srpski klub poslao poruku Abramoviču: 'Dragi Romane, htjeli bi smo vam učiniti uslugu. Dogovor pada u nedjelju u kafani'

Image
Foto: Profimedia

Duhovita poruka srpskog niželigaša Romanu Abramoviču

5.3.2022.
7:00
Profimedia
VOYO logo

Zanimljivu ponudu dobio je ruski milijarder Roman Abramovič. Naime, srpski niželigaški nogometni klub Petka, koji se natječe u općinskoj ligi Lazarevca, putem svog Facebook profila na šaljivi je način poslao poruku Abramoviču i pozvao ga da ih kupi...

Image
NIJE SVE KAKO SE ČINILO /

Abramović prešutio ključan dio o novcu koji će dobiti prodajom Chelseaja: Dio će ići i za Rusiju?

Image
NIJE SVE KAKO SE ČINILO /

Abramović prešutio ključan dio o novcu koji će dobiti prodajom Chelseaja: Dio će ići i za Rusiju?

'Htjeli bi smo vam učiniti veliku uslugu'

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi Romane, zbog novonastale situacije u svijetu i vaše odluke da prodate svoj klub sa Stamford Bridgea, Uprava FK Petka se suosjeća s vašim emocijama i htjeli bismo vam učiniti uslugu i ponuditi 49 % dionica kluba. Ovom porukom pozivamo vas na prvu pripremnu utakmicu u nedjelju na pomoćni teren SRC "Kolubara" u 17 sati, gdje ćemo odmjeriti snage protiv uvijek neugodnih Čibutkovaca. Nakon toga slijedi sastanak uz večeru u našoj klupskoj kafani (možda ste već čuli za tu kafanu, Ostoya je bio njezin vlasnik).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava FK "Petka", stoji u priopćenju.

Prodaje Chelsea

Nakon velikog pritiska zbog rata u Ukrajini, ruski oligarh Roman Abramovič u srijedu je objavio da prodaje engleskog prvoligaša Chelsea, čiji je vlasnik od 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je kupio Chelsea prije 19 godina te je u proteklom razdoblju klub sa Stamford Bridgea osvojio dva naslova europskog prvaka (2012, 2021) te po pet naslova prvaka Engleske i pobjednika FA Kupa, dok je u prethodnih 98 godina Chelsea tek jednom bio prvak Engleske te imao tri naslova u FA Kupu.

"U aktualnoj situaciji, odlučio sam prodati klub jer vjerujem kako je to u njegovom najboljem interesu, kako navijača tako i zaposlenika te sponzora", najavio je Abramovič dodavši kako je svojim suradnicima naložio stvaranje humanitarne fondacije kojoj će pripasti sav prihod od prodaje. Fondacija će se brinuti za žrtve rata u Ukrajini. To uključuje pružanje hitne i trenutačne pomoći kao i podršku dugotrajnom radu na oporavku", dodao je 55-godišnji metalurški magnat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredstva od prodaje Chelseaja idu svim žrtvama rata?

Iako se mislio da je Abramović objavio da obećava sav novac od prodaje donirati ukrajinskim žrtvama rata, čini se da to nije istina.

Kako piše engleski The Guardian, sredstva koja je Abramovič unaprijed podijelio neće ići samo Ukrajini, već i svim žrtvama rata. Tako je sve vjerojatnije da će pripasti i ruskim vojnicima koji su stradali tijekom rata i njihovim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije poznato kako će se točno novac od prodaje Chelseaja raspodijeliti i koliko će ići u fond, ali osoba uključena u proces prodaje kluba potvrdila je da novac neće ići samo u Ukrajinu, kako je navedeno u priopćenju.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo