NIJE NI PRODAO CHELSEA / Abramovič ne može bez nogometa: Već se sprema na novu investiciju, kupuje kultni klub?

Image
Foto: Profimedia

Navodno bi trebao prodati Plavce za dvije, tri milijarde eura, a sada svjetski mediji prenose kako već gleda prema drugoj investiciji.

7.3.2022.
15:32
Profimedia
VOYO logo

Ruski biznismen i milijarder, Roman Abramovič, nakon gotovo dvadeset godina prodat će aktualnog europskog i svjetskog prvaka, londonski Chelsea. Navodno bi trebao prodati Plavce za dvije, tri milijarde eura, a sada svjetski mediji prenose kako već gleda prema drugoj investiciji.

Image
NIKAD ISPRIČANA PRIČA /

Bliski suradnik Romana Abramoviča odlučio progovoriti: 'Reći ću vam tko je on zapravo'

Image
NIKAD ISPRIČANA PRIČA /

Bliski suradnik Romana Abramoviča odlučio progovoriti: 'Reći ću vam tko je on zapravo'

Abramovič očito ne može bez nogometa, pa već gleda gdje bi potrošio svoj novac. U pitanju je kultni klub, brazilski velikan Vasco da Gama. Klub iz Rio de Janeira star je 123 godine te ima bogatu povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina nisu na razini na kojoj se od njih očekuje; natječu se u brazilskoj Seriji B, iako su četverostruki prvaci Brazila. Posljednju titulu osvojili su 2000. godine, dok su 11 godina kasnije osvojili brazilski kup.

Što će biti s Chelseajem?

Odlazak Abramoviča malo je zastrašio navijače Chelseaja, a kako i ne bi kada ih je on doveo do samog vrha svjetskog nogometa. Inače, njegovo bogatstvo procijenjeno je na 8,4 milijarde funti, a bogatstvo je stekao prodajući nekretnine i posjede koji su prije raspada Sovjetskog Saveza bili u vlasništvu države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je kupio 2003. godine i klub odveo u pravom smjeru. Od tada pa do danas, Chelsea je osvojio pet naslova engleskog prvaka, dvije Lige prvaka, dvije Europske lige, pet FA kupova, tri Liga kupa, klupsko Svjetsko prvenstvo, Uefin Superkup. Prije toga, Chelsea je imao jedan naslov prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za kupnju Chelseaja zainteresiranih ne manjka. Jedan od takvih je američki milijarder Todd Boehly, koji je vlasnik 27 posto dionica Los Angeles Lakersa, 20 posto Los Angeles Dodgersa te je uključen u vlasničku strukturu Los Angeles Sparksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo