OVO (NI)JE OČEKIVAO / Roman Abramovič dobio neočekivanu ponudu na stol za kupnju Chelseaja: Mogao bi doživjeti debakl

Image
Foto: Profimedia

Roman Abramovič mogao bi dobiti samo polovicu traženog iznosa za engleskog velikana Chelseaja

9.3.2022.
7:25
Profimedia
VOYO logo

Ruski milijarder Roman Abramovič mogao bi dobiti samo polovicu traženog iznosa za engleskog velikana Chelseaja. Naime, prema pisanju čitanog i tiražnog britanskog tabloida The Sun, Abramovič je testiran ponudom Boehlyja i Wyssa, moguće kupce slavnog londonskog kluba i mogao bi dobiti samo pola tražene cijene od 3 milijarde funti, koliko je Abramovič postavio kao početnu. Ponuda je, dakle, na stolu, ali jasno je kako se ovdje radi tipičnoj tržišnoj utakmici i nadmetanju, boljoj pregovaračkoj poziciji.

No, isto tako, Abramoviča se pokušava i dodatno slomiti, samo kako bi pošto-poto prodao klub, koristeći situaciju u Ukrajini i statusa Rusije kojeg ova zemlja trenutno ima u svijetu. Dakle, ne baš omiljenu, kao što niti ruski oligarhi nisu baš omiljeni ovih dana na Otoku, zbog povezanosti većine s Vladimirom Putinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIKAD ISPRIČANA PRIČA /

Bliski suradnik Romana Abramoviča odlučio progovoriti: 'Reći ću vam tko je on zapravo'

Image
NIKAD ISPRIČANA PRIČA /

Bliski suradnik Romana Abramoviča odlučio progovoriti: 'Reći ću vam tko je on zapravo'

Abramoviča testiraju na sve moguće načine

Roman Abramovič ovih dana itekako je predmet testiranja, ali on ima pravo ponude odbiti, one koje mu nisu adekvatne, ali uzmite isto tako u obzir kako je ovo specifična situacija, jer su mu nad vratom drugi, pritisak je golem i što prije Roman Abramovič želi završiti posao. Američki milijarder Todd Boehly i njegov švicarski poslovni partner Hansjorg Wyss čekaju, pak, odgovor nakon što su dali svoju ponudu, igraju svoju igru...

Ruski vlasnik Abramovič prisiljen je prodati klub nakon invazije svoje zemlje na Ukrajinu i pritiska u Velikoj Britaniji na njega i njegovu povezanost s Vladimirom Putinom. Abramovič želi oko 3 milijarde funti za svoj klub, ali stručnjaci tvrde da će biti sretan da dobije polovicu tog iznosa, pišu Englezi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boehly, suvlasnik bejzbol tima LA Dodgers, samo je jedan od nekoliko zainteresiranih za kupnju Chelseaja. Prošlog tjedna, turski kriptovalutni mogul Muhsin Bayrak kazao je da je na rubu sklapanja dogovora za kupnju europskog prvaka. On je, dakle, taj neočekivani igrač iz sjene, ali isto tako upada u oči i američko posredništvo u prodaji.

Ima zainteresiranih kupaca

Bayrak je jučer ponovno izjavio da će sutra voditi daljnje razgovore s Abramovičevim predstavnicima. Osim toga, Woody Johnson, vlasnik NFL momčadi New York Jetsa, označen je kao još jedan potencijalni kupac, kao i privatna saudijska medijska grupa. Raine korporacija, trgovački bankari sa sjedištem u New Yorku, rješavaju ovu prodaju koja najveći interes izaziva upravo u SAD-u, gdje je milijarder Josh Harris, manjinski dioničar Crystal Palacea, također povezan s kupnjom jedne od najotmjenijih momčadi svjetskog nogometa. Abramovič je odredio početni rok za podnošenje ponuda 15. ožujka za kupnju kluba, koji je kupio za 140 milijuna funti 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je od tada osvojio Premijer ligu pet puta i dvaput Ligu prvaka pod njegovim vlasništvom. Prošlog mjeseca, konačno su osvojili titulu prvaka svijeta osvojivši Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo