Roma šokirana na Olimpicu, Juve razvalio Parmu

Nakon utakmice u petak između Milana i Lazija koja je završila 2:2, odigrani su i ostali susreti 1. kola talijanske nogometne Serije A. Juve je razbio Parmu na svom novom stadionu.

11.9.2011.
20:15
VOYO logo

S velikim nestrpljenjem se čekao nastup Rome, koja je potpuno obnovila momčad. Isto tako, s trenerske klupe ih je poveo Španjolac Luis Enrique, no na kraju premijere su zaradili zvižduke svojih navijača. Naime, Cagliari je na Olimpicu pobijedio 2:1.

U pitanju je bila otvorena utakmica s dosta prilika i ne može se govoriti da je Roma bila loša i nemoćna. No, brojne šanse su ostale neiskorištene, makar treba zabilježiti dobru predstavu pred novim navijačima bosansko-hercegovačkog igrača Miralema Pjanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je u 5. minuti lijepo asistirao Francescu Tottiju, no akcija nije imala završnicu. Potom je u 26. minuti Pjanić isprobao svoj topovski udarac, ali je sa 25 metara pogodio blizu vratiju. Na koncu, u 35. minuti je imao najbolju priliku za vodstvo Vučice, ali je iz sredine šesnaesterca gađao suparničkog vratara.

Imali su domaćini još prilika i kada sve to nisu iskoristili uslijedila je kazna. Conti je u 68. doveo goste u vodstvo, a u 90. je Kabir povećao na 2:0. Odmah nakon toga je De Rossi tek smanjio konačan poraz svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i da je Roma od 69. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Angela.

Unatoč velikim očekivanjima od prinova koje su u ljetnom prijelaznom roku stigle u redove Juventusa trener Antonio Conte je susret započeo s Del Pierom i Matrijem u napadu, dok su na klupi ostali Vučinić i Vidal. No, zato je od prve minute igrom Stare dame odlično dirigirao do ove sezone veznjak Milana Andrea Pirlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u 17. minuti preciznom dubinskom loptom odlično uposlio još jednog novog igrača Juvea, švicarskog reprezentativca Stephana Lichtsteinera, koji je doveo domaćine u vodstvo.

Na drugi pogodak se čekao nastavak susreta i 58. minuta kada je Simone Pepe na asistenciju Del Piera povisio na 2:0. Sve dvojbe oko pobjednika sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora riješio je Čileanac Arturo Vidal, a zatim se u listu strijelaca upisao i Marchisio u 83. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz gostiju ublažio je Giovinco realiziravši jedanaesterac u prvoj minuti sudačke nadoknade. Zbog prekršaja uslijed kojeg je kazneni udarac i dosuđen isključujući crveni karton zaradio je De Ceglie.

Novi (stari) prvoligaši su dobro startali u novu sezonu. Svi su gostovali i svi se doma vraćaju s bodom u džepu. Novara je odigrala kod Chieva 2:2, isti je rezultat ostvarila Atalanta kod Genoe, dok je Siena odigrala utakmicu bez pogodaka kod Catanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješan start je imao Udinese, prošle godine najugodnije iznenađenje prvenstva. Pobijedili su 2:0 Lecce u gostima, a dakako da je jedan od dva pogotka postigao neuništivi Antonio di Natale.

Vezani članci:

arti-201109100337006 arti-201109060542006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo