PONOVNO PLAVI / Rog predstavljen u Dinamu: 'Bilo bi lijepo prvu utakmicu odigrati na Poljudu'

'Sretan što sam se vratio doma. Lijepo se vratiti i vidjeti svoje ljude i pričati svoj jezik. Znam da trenutno nisam spreman, ali treba mi nekih mjesec dana. Pun sam motiva i želim pomoći klubu'

13.2.2024.
14:55
VOYO logo

Nekadašnji maksimirski vezist i jedan od miljenika zagrebačkih navijača, Marko Rog, nakon sedam i pol godina izbivanja vratio se u Dinamo. Rog je došao iz talijanskog Cagliarija na posudbu do kraja kalendarske godine., a u utorak je i službeno predstavljen na Maksimiru.

Image
IMA SE, MOŽE SE /

Srbi potrošili silne milijune i srušili rekord HNL-a, iako su zaradili manje

Image
IMA SE, MOŽE SE /

Srbi potrošili silne milijune i srušili rekord HNL-a, iako su zaradili manje

"Sretan što sam se vratio doma. Lijepo se vratiti i vidjeti svoje ljude i pričati svoj jezik. Znam da trenutno nisam spreman, ali treba mi nekih mjesec dana. Pun sam motiva i želim pomoći klubu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi zajedno moramo gledati za dobro Dinama, najvažnije da klub ima dobre rezultate, svima je isti cilj. Ove godine se možda malo više mučimo u prvenstvu, ali poslije toliko godina je normalno da nisi 10 bodova ispred svih u prvenstvu. Ali i dalje smo tu blizu i borit ćemo se sigurno do kraja. Dinamo je jako kvalitetna ekipa i vjerujem da možemo osvojtii naslov"

"Ozljede su mi se uvijek dogodile kada sam bio na svom dobrom nivou. Uvijek se dogodilo u neko krivo vrijeme, ali imam jak karakter i neću sigurno odustati. To treba biti i poruka mladim dečkima da moraju vjerovati, da treba gurati i igrati uvijek na najvišem nivou."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najteža mi je bila prva ozljeda. Sjećam ma se na Poljudu u prvih 11 sam bio i tamo se dogdila prva ozljeda. Nakon nje je bila povezana i druga ozljeda uz dodatne komplikacije, ali vjerujem da je sada dosta i da je sada kraj. Pokazat ću da mogu dati najviše od sebe."

"Osobno bih bio zadovoljan da odigram konačno prave utakmice i da pokažem da mogu, da pokažem svima u klubu da sam došao da prinesem naslovu prvaka. To nam je svima cilj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi lijepo prvu utakmicu odigrati na Poljudu. Mislim da bih mogao u vrijeme reprezentativne stanke se vratiti. Vjerujem da ću moći odigrati prvu utakmicu. Ako ne i prije, ali to ćemo zajednički vidjeti s trenerom. Stalo mi je do kluba i želim ostaviti dobar trag."

"Svi moji prijatelji su odlično reagirali i drago mi je da smo svi skupa tu. Marko Pjaca mi se s veseljem obratio. Drago je i njemu i meni. Puno igrača se vraća u HNL i mislim da je kvaliteta lige narasla. Možda to nekome izvana ne izgleda tako, ali velika je kvaliteta i hrvatskih igrača i klubova općenito."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam Dinamo i stvarno mi se čini da je jako puno dobrih igrača i mladih u Dinamu i samo je pitanje trenutka kada će se nanizati pravi rezultati."

"Moja pozicija je na predenjem veznom, tu se najbolje osjećam, ali vidjet ćemo s trenerom još u razgovoru što očekuje od mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gol na Poljudu mi je sigurno jedan od najdražih i najvažnijih i daj Bože da se dogodi opet", poručio je za kraj Marko Rog.

'Vraćam se Zagrebe tebi'

"Vraćam se Zagrebe tebi. Dragi Marko, dobro nam došao natrag u svoj plavi dom! Pamtimo ga po silnoj energiji i entuzijazmu kakve je prenosio i na suigrače, pamtimo ga i kao jednog od navigatora Dinamova leta prema Ligi prvaka, a iako po vokaciji nije klasični ofenzivac, pamtimo ga i po filigranskim slobodnim udarcima i teledirigiranim navođenjima lopte u rašlje, pod gredu, u malu mrežu. Dobrodošao doma", napisali su iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Rog je u svom prvom maksimirskom mandatu, od ljeta 2015. do kraja kolovoza 2016. godine, odigrao 62 službene utakmice uz 11 pogodaka osvojivši dva naslova prvaka i Kup. S Dinamom je ujesen 2015. sudjelovao u Ligi prvaka, a bio je i u temeljima momčadi koja je godinu kasnije također izborila plasman u grupnu fazu elitnog klupskog natjecanja. Maksimirsku je epizodu zaključio pobjedom protiv Salzburga u uzvratu play-offa Lige prvaka pri čemu je, prije početka grupne faze, prešao u Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo