IMA SE, MOŽE SE / Srbi potrošili silne milijune i srušili rekord HNL-a, iako su zaradili manje

Image
Foto: Profimedia

Najviše su klubovi HNL-a potrošili u sezoni 2020./21., čak 17,43 milijuna eura. U toj sezoni Dinamo je za pojačanja dao čak 13,85 milijuna eura

13.2.2024.
14:09
Profimedia
VOYO logo

Klubovi HNL-a prvi put nakon sezone 2017./18. potrošili su u prijelaznim rokovima manje od klubova prve srpske lige, prema podacima Transfermarkta.

Image
TIHA PATNJA /

Dinamo ostaje bez željenog pojačanja jer im je u ovom trenutku preskup

Image
TIHA PATNJA /

Dinamo ostaje bez željenog pojačanja jer im je u ovom trenutku preskup

Bila je to sezona nakon one u kojoj je Rijeka prekinula dominaciju Dinama i prvi put u povijesti osvojila naslov prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši klubovi tada su potrošili 6,65 milijuna eura, a zanimljivo najveći potrošač u toj sezoni bio je Osijek koji je za pojačanja dao 3,25 milijuna eura.

Dinamo je tada potrošio tek 1,3 milijuna eura i to na Tonga Doumbiju i Jana Lecjaksa, a zanimljivo u klub su u toj sezoni stigli još između ostalih Izet Hajrović, Mario Gavranović, Ivan Šunjić, Dino Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Srpski klubovi su tada potrošili 8,76 milijuna eura, od čega je Crvena zvezda izdvojila 5,3, a Partizan 2,96 milijuna eura.

U godinama koje su slijedile hrvatski klubovi preuzeli su primat, a najviše su potrošili u sezoni 2020./21., čak 17,43 milijuna eura. U toj sezoni Dinamo je za pojačanja dao čak 13,85 milijuna eura, a odštete su plaćene za Ivana Nevistića, Marka Bulata, Rasmusa Lauritsena, Marijana Čabraju, Kristijana Jakića, Darija Špikića, Stefana Ristovskog, Daniela Štefulja, Stefana Milića i Marka Tolića. Drugi najveći 'potrošač' u HNL-u tak je bio Osijek koji je na transfere Igora Silve, Damjana Bohara i Merveila Ndockyta izdvojio 2,8 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako zimski prijelazni rok u Hrvatskoj i Srbiji još uvijek nije službeno gotov, srpski klubovi srušili su rekord naših klubova po potrošnji. Naime, za pojačanja su izdvojili 19,42 milijuna eura, a najviše je trošila Zvezda, čak 14,4 milijuna eura.

Hrvatski klubovi ove sezone potrošili su tek nešto više od osam milijuna eura, iako treba istaknuti kako su naši klubovi više zaradili, 66,76 milijuna eura u odnosu na srpskih 61,95.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo