VELIKA UTAKMICA / Rodri najavio finale s Vatrenima: 'Očekujem tešku utakmicu i taktičku bitku'

Image
Foto: profimedia

Nakon što je klupsku sezonu završio s tri trofeja osvojena u dresu Manchester Cityja, španjolski veznjak Rodri (26) ima priliku osvojiti i četvrtu "kantu" - Ligu nacija.

17.6.2023.
15:10
profimedia
VOYO logo

Rodri je s "Građanima" osvojio Ligu prvaka, Premiership i FA kup, a u nedjelju ga u dresu "Furije" očekuje finale Lige nacija protiv Hrvatske.

Image
NEOČEKIVANI JUNAK /

Španjolac Rodri proglašen najboljim igračem Lige prvaka

Image
NEOČEKIVANI JUNAK /

Španjolac Rodri proglašen najboljim igračem Lige prvaka

"Mislim da je ovo do sada moja najbolja sezona u karijeri, kada govorimo o nogometu, o trofejima, o zrelosti," kazao je Rodi na novinarskoj konkurenciji na stadionu De Kuip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do njegovog četvrtog trofeja ove sezone stoji Hrvatska.

'Hrvatska nikada ne gubi glavu'

"Hrvatska nikada ne odustaje, nikada ne gubi glavu. To je pokazala na SP-u, uvijek ide naprijed, ide do kraja. Ima sjajan mentalitet i nekoliko vrhunskih igrača, posebno u sredini terena," bio je pun pohvala veznjak "Furije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i forte hrvatske ekipe - vezni red koji čine Modrić, Kovačić i Brozović.

"Sjajno se nadopunjuju, to su igrači s različitim atributima. Vezni red predstavlja pogon svake ekipe. Modrić, Kovačić i Brozović odlično se kreću. Imaju sjajne pokrete. Sutra nas očekuje taktička bitka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao Broza i Perišića

Rodri je prije sedam dana u finalu Lige prvaka igrao protiv Intera čiji dres nosi Marcelo Brozović. Sada će biti na suprotnim stranama i u finalu Lige nacija.

"Jako dobro ga poznamo, zaslužio je velike pohvale za igre u klubu i reprezentaciji. Brozović je jedan od najboljih hrvatskih igrača. Međutim, moramo se koncentrirati na cijelu ekipu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i igre Ivana Perišića, ali i koliko još može Luka Modrić.

"Perišić je važan igrač ove Hrvatske. Već dugo igra za reprezentaciju, može stvoriti puno nevolja. Hrvatska ima dobre pojedince, ali mi pokušavamo raditi na našim prednostima. Savjeti za Modrića ? On ne treba nikakve savjete, on sve zna sam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Važno je osvojiti trofej'

Iza Rodrija je ove sezone više od 60 utakmica, međutim kazao je kako se odlično osjeća.

"Prije dva dana smo dobili Italiju u jako teškoj utakmici, očekujem da će takvo biti i finale. Nisam znao u kakvom ću stanju biti na ovom turniru, ali sada sam u sjajnoj kondiciji," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski veznjak je do sada u dresu "Furije" osvojio zlata na EP U-19, te EP U-21, naravno, nada se i seniorskoj medalji.

"Bilo sjajno osvojiti još jedan trofej za španjolsku reprezentaciju. Važno je osvojiti trofej i otvoriti put novim pobjedama," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo bi sjajno osvojiti nagradu'

Španjolski mediji navode kako je Rodi jedan od glavnih kandidata za "Zlatnu loptu", koju je od veznjaka posljednji osvojio Luka Morić 2018.

"Bilo bi sjajno osvojiti nagradu, ali ne razmišljam o pojedinčnim trofejijma. Ono što je važno su trofeji s reprezentacijom. Najvažnije je do sutra pobijedimo. Bilo bi sjajno, na svijetu ima mnogo velikih igrača koji zaslužuju taj trofej."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju je debitirao u ožujku 2018. u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke, a ukupno je u dresu španjolske vrste sakupio 41 nastupa i postigao jedan pogodak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo