'BLITZKRIEG' U TRI MINUTE / Vatreni izgledaju moćno, prolaze nas trnci: 'Hrvatska je fenomen i svjetski spektakl. Moramo biti ponosni'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Robert Špehar za Net.hr komentira Vatrene na Prateru i plasman Hrvatske na Final Four Lige nacija

25.9.2022.
23:18
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Blitzkrieg Hrvatske u drugom dijelu za Final Four Lige nacija, u tri minute riješili su priču. Naši nogometaši pobijedili su Austriju u Beču, pred više od 20 000 hrvatskih navijača s 3-1 i grupnu fazu završili kao prvi u grupi 1.

Image
AUSTRIJA - HRVATSKA 1:3 /

Briljantni Vatreni u tri minute riješili Austrijance i izborili final four: Livaja i Lovren 'zapalili' 20 tisuća Hrvata

Image
AUSTRIJA - HRVATSKA 1:3 /

Briljantni Vatreni u tri minute riješili Austrijance i izborili final four: Livaja i Lovren 'zapalili' 20 tisuća Hrvata

Po prvi put u povijesti Vatreni će tako zaigrati završni turnir Lige nacija. U prva dva izdanja izabranici Zlatka Dalića uspijevali su nekako osigurati ostanak, a sad u trećem pokušaju ovo natjecanje pretvorili su nam svima u ugodno, drago. Svima, pa i sebi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar utakmice i ovog uspjeha nazvali smo Roberta Špehara.

"Prvo bih čestitao igračima, izborniku Zlatku Daliću, njegovom stručnom stožeru i čitavoj reprezentaciji, našim navijačima koji su ponovno bili u Beču, ma kao da su naši nogometaši večeras igrali kod kuće. Kapa do poda izborniku, od SP-a pa svega što je ostvareno, eto sad nas je odveo i na Final Four Lige nacija", kazao nam je Robert Špehar i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Robert Špehar na 9. je mjestu najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. Ima na vječnom nogometnom kontu 86 golova.

"Izborniku Daliću čestitao bih s jedne strane što je bez obzira na važnost utakmice ipak razmišljao i o SP-u i zaista je dao svim igračima šansu, da igraju na ovoj utakmici. Hrvatska je dobro otvorila susret, zabila rano jedan lijep gol, majstorija Luke. Krenulo je sve sjajno da bi nas taj izjednačujući gol jednostavno presjekao. Odmah poslije toga došao je izlazak Brozovića. Tim činom vidjeli smo koliko je Brozović važan za igru Hrvatske. Izlaskom Marcela izgubili smo konce igre u sredini terena i jednostavno do neke 60. nismo dobro izgledali. Ali, tako vam to ide u nogometu. Austrija je nakon izjednačenja dobila krila, dobro su igrali u tom svom visokom presingu. Nismo imali puno rješenja."

I onda je došla 69. i taj drugi gol Hrvatske, onaj Marka Livaje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim golom sve je bilo odlučeno u biti. Dalić je s izmjenama pogodio i osvježio momčad. Apsolutno je pogodio izmjenama. Nakon gola Livaje Hrvatska je preuzela konce igre i s Lovrenovim pogotkom zapečatili priču. Do kraja smo kontrolirali utakmicu u svom stilu gdje smo pokazali da smo klasa više u odnosu na Austriju. I možemo s pozitivom gledati prema Mundijalu. Danas smo vidjeli i neke druge igrače iz drugog plana. Vidjeli smo da Hrvatska može biti konkurentna u Kataru".

Svi su se sad zapalili nakon ovakvih igara Hrvatske. Apetiti su visoki, koliko Vatreni mogu daleko na SP-u?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma gledajte sad iskreno ovako, Hrvatska je zaista jedan fenomen. Hrvatska je, ja bih rekao - spektakl! Svjetski spektakl.. Da jedna Italija dva puta ne ide na SP, Englezi se muče, Francuzi gube u Ligi nacija. Znači svjetske nogometne velesile su tu u pitanju, ne bilo tko... Mi smo, pak, kontinuitet godinama unazad, kontinuitet svjetskog nogometa. Igrači nam igraju po najvećim klubovima, treći smo na SP-u, drugi smo na SP-u. Jedna tako mala, ali opet tako velika sportska zemlja mora, svi moramo biti ponosni na naše nogometaše".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo