INATI SE SLAVONIJO / 'Jakirović je napravio preporod. Leko je dobar trener i njega i Bišćana treba se pitati kod slaganja momčadi za sljedeću sezonu, a moj Osijek je razočaravajući - katastrofa. Treba totalni remont'

Image
Foto: PIXSELL

Robert Špehar prokomentirao za Net.hr veliku četvorku HNL-a nakon 29 odigranih kola

17.4.2023.
6:42
PIXSELL
VOYO logo

Odigrano je i 29. kolo HNL-a. Jadranski derbi bio je centralna utakmica proteklog vikenda u Hrvata a u njoj su jurišnici Sergeja Jakirovića slavili protiv Bilih s 2-0 na Rujevici. Varaždin i Istra su u baroknom gradu odigrali bez pobjednika 0-0, Dinamo je u Maksimiru razbio Slaven Belupo s 4-0, dok su Osijek i Lokomotiva remizirali 2-2 u Gradskom vrtu. Gorica je, pak u petak protutnjala Šibenikom s 4-0. Za komentar HNL zbivanja zamolili smo Roberta Špehara, devetog najboljeg strijelca Hrvatske nogometne lige svih vremena sa 86 golova na kontu, danas trenera. Plasirali smo mu 6 pitanja...

O Matiji Friganu

Image
IMA LI NADE ZA HAJDUK? /

Splitski nogometni bard tvrdi nam: 'Upravo to je glavni razlog zašto 'Bijeli' tako igraju'

Image
IMA LI NADE ZA HAJDUK? /

Splitski nogometni bard tvrdi nam: 'Upravo to je glavni razlog zašto 'Bijeli' tako igraju'

Bili ste napadač, što ima tako posebno u nogama Matije Frigana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima nisko težište, nezgodan je, brz, zna s loptom, osjeti prostor. Dobar je u suradnji i zna zabiti. Ne znam više što bi rekao. Sjajan igrač, mislim da tko god ga uzme da će pogoditi s njim, odnosno da neće pogriješiti. No, ono što posebno kod njega veseli, mislim da ima još prostora za napredak, ali s nečim se moraš u životu roditi. To što rade su velike stvari i smatram da je pred njim velika budućnost".

'Rijeka je pokazala da je uistinu u sjajnoj formi ovog proljeća'

Rijeka je dobila Hajduk 2-0. Je li za Bile prvoligaška sezona gotova, ako se uzme u obzir da su na -12 u odnosu na prvoplasirani Dinamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijeka je pokazala da je uistinu u sjajnoj formi ovog proljeća. Sergej Jakirović je napravio jedan veliki preporod. Pokazao je da je sjajan trener što je vrlo bitno i od momčadi koja je bila na dnu, koja je bila bez pobjedničkog mentaliteta, to je ono najvažnije što je uspjeo stvoriti - jednu pobjedničku momčad. Hajduk je zaista bio oslabljen bez Livaje i Krovinovića, ali pobjeda Rijeke je apsolutno zaslužena i njihov niz je veliki. Mislim da će do kraja oni izboriti Europu".

'Ivan Leko je dobar trener'

Što nedostaje Ivanu Leki, tj što fali Hajduku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih išao ovdje u tu neku krajnost. Mislim da Ivan Leko ima veliku šansu da ove sezone osvoji trofej u Kupu. Ako osvoji Kup protiv Šibenika i drugu poziciju u HNL-u, s obzirom na sve probleme itd, koje su oni imali u Hajduku, oslanjanje samo na jednog igrača u špici, smatram da je izvućeno tu maksimalno. Ivan Leko je dobar trener, treba mu još dati vremena, prilike da po svom složi momčad za sljedeću sezonu i da onda vidimo prave vrijednosti i njega kao trenera i marketinga Hajduka, da vidimo da li su u stanju dovesti i složiti momčad da se Bijeli približe Dinamu koji je još uvijek za nih ipak prejak".

'Igor Bišćan je dokazan, sjajna je odluka Dinama bila da ga dovede na trenersku klupu'

Dinamo s Igorom Bišćanom na klupi u dvije utakmice ima dvije pobjede uz gol razliku 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igor Bišćan je dokazan je trener o kojem znamo sve. Bivši je veliki igrač i mislim da je bila sjajna odluka Dinama da ga dovede na trenersku klupu, da mu da šansu. Mlad je trener, pun motiva da napravi velike stvari. Treba ga se pitati kod slaganja momčadi za narednu sezonu, isto kao i Leku. Da slože momčad i Ivan Leko i Igor Bišćan po svojoj volji. Imaju obojica dovoljno iskustva kao igrači i kao treneri. Mislim da im treba dati odriješene ruke".

'Osijeku treba totalni remont'

Vaš Osijek je u krizi. Kako na to gledate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma tko može biti zadovoljan s Osijekom. Razočaravajuće je sve s bijelo-plavima, katastrofalna situacija - što se tiče rezultata. Ne znam što bi rekao... Razumijem da je stadion u prvom planu, ali da se ovakve stvari događaju... Jedanaest i ne znam koliko utakmica bez pobjede, jednostavno takvo što je nedopustivo. Ozbiljno je ugrožen uopće i izlazak u Europu. naravno, nadam se da ćemo uspjeti u tome, ali po meni je ovo katastrofa".

Što treba mijenjati u Gradskom vrtu da stvari krenu nabolje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče sastava i vodstva, što se tiče struke - treba totalni remont".

Image
Image
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo