NEVJEROJATNA UTAKMICA NA RUJEVICI / Rijeka prokockala 3:0, Modri se senzacionalno vratili iz mrtvih i osvojili veliki bod

Image
Foto: Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Rijeke i Dinama mogli ste pratiti uživo od 17:05 na portalu Net.hr

16.10.2021.
16:10
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 12. kola HT Prve lige Dinamo je velikim preokretom na Rujevici izborio bod odigravši 3-3 protiv Rijeke, iako je domaća momčad nakon prvog poluvremena vodila sa 3-0.

Josip Drmić je u 7. minuti postigao svoj prvi pogodak preciznim udarcem sa 18 metara. Isti je igrač u 38. minuti poslao loptu u mrežu nakon što ju je kratko odbio Livaković obranivši udarac Vučkić. U 41. minuti je Darko Velkovski na ubačaj Roberta Murića glavom svladao Livakovića za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažna podrška s tribina

Dinamo je proigrao u drugom poluvremenu i do 65. minute nadokanadio dva od tri pogotka zaostatka, a oba je iz kaznenih udaraca postigao Bruno Petković - prvi u 58., a drugi u 65. minuti. Konačnih 3-3 postavio je Komnen Andrić u 82. minuti.

Tako je Rijeka zadržala bod prednosti u odnosu na Dinamo, ali aktualni prvak ima utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz snažnu podršku s tribina Rujevice Rijeka je od prve minute zaigrala čvrsto i agresivno, a u prvoj ozbiljnoj akciji na utakmici je i došla do vodstva. Prince Ampem je u 7. minuti povukao kontranapad i uposlio Josipa Drmića na lijevoj strani. Najbolji strijelac Riječana je odlično prihvatio loptu, došao do 18 metara te snažnim i preciznim udarcem desnom nogom pogodio suprotan gornji kut. Dominik Livaković se ispružio koliko je mogao, uspio vršcima prstiju dotaknuti loptu, ali je nije mogao zaustaviti na putu prema mreži.

Dva pogotka Rijeka u tri minute

Dinamove dobre akcije bile su rijetke u prvom dijelu, a najopasniji je bio udarac Mislava Oršića u 11. minuti s ruba kaznenog prostora, ali je Martin Zlomislić bio na pravom mjestu i obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je do drugog pogotka stigla u 38. minuti. Vukčević je pobjegao po lijevom boku i ubacio do Vučkića koji je pucao sa 14 metara. Kroz šumu nogu lelujava lopta je došla do Livakovića koji ju je kratko odbio, a na nju je natrčao Josip Drmić i postigao svoj deveti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Još se slavlje nije ni stišalo, a Rijeka je došla do trećeg pogotka. Robert Murić je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Darko Velkovski je na pet metara glavom svladao pomalo neodlučnog Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buđenje Dinama u drugome poluvremenu

Uz blijedo izdanje hrvatskog prvaka u prvom dijelu, činilo se da je momčad Gorana Tomića pitanje pobjednike riješila u prvih 45 minuta.

No, tako nisu razmišljali u Dinamovoj svlačionici. Damir Krznar je napravio trostruku izmjenu na početku drugog dijela i promijenio 'krvnu sliku' svoje momčadi. Izašli su Rasmus Lauritsen, Marin Leovac i Duje Čop, a ušli Josip Šutalo, Luka Menalo i Komnen Andrić. Dvojica od trojice su izravno sudjelovali u velikom preokretu koji je Dinamo napravio u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 57. minuti Šutalo je na odbijenu loptu u kazenom prostoru Rijeke došao prije Vučkića koji ga je u pokušaju izbijanja lopte opalio po stopalu i tako skrivio jedanaesterac. Izveo ga je Bruno Petković na svoj način, šetnjom do lopte i preciznim udarcem u donji lijevi kut, uz samu vratnicu. Martin Zlomislić je otišao u krivu stranu.

VAR dao Dinamu dodatan vjetar u leđa

VAR je zaslužan za Dinamov drugi pogodak. Komnen Andrić je u 62. minuti na jedan ubačaj s desne strane okrznuo loptu glavom, a u nastavku se lopta odbila od noge i u ruku Darka Velkovskog. Sudac Pajač je pregledao snimku i pokazao na bijelu točku. Petković je u 65. minuti izveo kazneni udarac na isti način kao i prvi, pogodio identično mjesto uz lijevu vratnicu, a da se Zlomislić ovoga puta nije ni pomaknuo s mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti Dinamo je počeo slaviti izjendačujući pogodak, nakon što je Mislav Oršić pospremio u mrežu loptu koju je prethodno odbio Zlomislić nakon udarca Luke Ivanušeca. No, pregledom snimke, Pajač je procijenio da je u začetku akcije Ivanušec napravio prekršaj te je poništio pogodak.

U 82. minuti je slavlje igrača u plavim dresovima bilo opravdano. Nekadašnji igrač Rijeke Stefan Ristovski ubacio je s desne strane, a Komnen Andrić je glavom sa šest metara pogodio mrežu uz lijevu vratnicu za konačnih 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja su Zagrepčani još nekoliko puta opasno zaprijetili, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Tako je i drugi ovosezonski sraz Dinama i Rijeke završio sa po tri pogotka u svakoj mreži.

Tijek utakmice

Rijeka - Dinamo 3:3 (Drmić 7', 39', Velkovski 42' / Petković 58', 65', Andrić 82')

Rijeka: Zlomislić - Escoval, Smolčić, Velkovski, Vukčević - Pavičić, Selahi - Murić, Vučkić, Prince - Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Leovac - Mišić, Franjić - Ivanušec, Petković, Oršić - Čop

-----------------------------------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90' Igrat će se još sedam minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Promjena kod Dinama: Ivanušec je izašao, a Tolić ušao u igru.

82' GOOL! Dinamo se sada stvarno vratio u utakmici, na Rujevici je 3:3! Andrić je zabio za Dinamo glavom nakon ubačaja Josipa Mišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' VAR! Ipak ništa od gola zbog ranijeg prekršaja Ivanušca. Oršić je zaradio opomenu zbog prigovara.

73' GOOL! Dinamo je izjednačio na 3:3. Ivanušec je pucao, Zlomislić odbio, a Oršić pospremio sigurno u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Petković je oduzeo jednu loptu, a Oršić je poslao loptu Andriću koji šutira pored gola.

65' GOOL! Dinamo se vraća u igru! Petković je ponovno siguran s bijele točke i zabija za 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Nakon provjere VAR-a zbog igranja Velkovskog rukom, Pajač je pokazao na bijelu točku.

59' Dinamo se probudio nakon Petkovićeva penala. Sada je Oršić ubacio, a Andrić je glavom pucao, ali odlazi pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' GOOL! Dinamo smanjuje zaostatak na 3:1. Nakon prekršaja Vučkića na Šutalu, Pajač je pokazao na bijelu točku. Izvođač je bio Petković koji je siguran s bijele točke.

54' Vukčević je probio lijevu stranu i odigrao za Drmića, ali udarac je od bloka završio u korneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Loš početak za Petkovića i Escovala... Glavama su se sudarili i sada obojica leže na tlu i ukazuje im se liječnička pomoć. Petković se još drži za glavu, no čini se da će i jedan i drugi nastaviti susret.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dinamo je napravio tri promjene: u igru je ušao Andrić umjesto Čopa, Šutalo umjesto Leovca i Menalo umejsto Lauritsena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

42' GOOL! Rijeka uništava Modre, zabili su im već treći pogodak! Ovoga puta je Murić ubacio, a Velkovski zabio glavom za 3:0.

39' GOOL! Rijeka ponovno vod! Vučkić je potegnuo, Livaković odbio loptu, a Drmić ponovno pospremio u mrežu za 2:0.

Image
Foto: Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka - Dinamo

37' Leovac je zaradio opomenu nakon prekršaja na Princeu.

34' Murić je pokušao zabiti iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko gola.

33' Na današnji je dan 1991. godine preminuo legendarni vukovarski branitelj Blago Zadro, a Armada je povodom obljetnice na utakmici izvjesila transparent.

"Heroji nisu umrli, to je samo zabluda, Oni žive vječno u gradu palih anđela. Blago Zadro 1991-2021", stoji na transparentu.

Boysi su također digli i svoj transparent i podržali skandiranje za legendu Domovinskog rata.

Image
LIJEPA GESTA /

Armada se prisjetila Blage Zadre, razvili transparent u njegovu čast: 'Heroji nisu umrli. To je samo zabluda...'

30' Ponovno prilika za Dinamo, ali udarac Leovca s 25 metara otišao je visoko preko grede.

24' Dinamo ima posjed lopte na svojoj strani (53 %), u odnosu na domaćina koji ima 47 %. Iako na terenu bolje izgleda Rijeka.

20' Još jedan pokušaj Oršića. Pokušao je pucati glavom nakon ubačaja Leovca, ali taj pokušaj odlazi na tribine.

19' Ništa se posebno ne događa na utakmici, osim glasnog navijanja Armade. Na terenu nema prilika, osim gola Rijeke i pokušaja Oršića.

11' Probao je sada Oršić pucati s ruba kaznenoga prostora, ali je Zlomislić obranio taj pokušaj.

10' Na Rujevici se okupilo oko 6000 navijača, a ima i stotinjak Bad Blue Boysa. Tribine su poludile nakon Drmićeva pogotka. Pjesma se ori Rujevicom: "nigdje nema ljepšega grada od Rijeke naše…"

Image
Foto: Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka - Dinamo

7' GOOL! Rano iznenađenje Riječana! Drmić je sjajno primio loptu i zabio golčinu sa 18 metara! Livaković ovdje nije mogao ništa...

1' Počela je utakmica.

16:00 - Stigli su sastavi.

Tomić i Krznar uoči utakmice

15:43 - “Ispred nas je jedna velika utakmica, bitna, ali nije ključna jer još ima puno utakmica do kraja. Imamo dosta problema u sastavljanju ekipe, posebno u zadnjem redu, rekao je Goran Tomić, trener Rijeke.

Uistinu puno problema ima Tomić koji će na Dinamo ići bez Krešića, Galovića, Tomečaka, Brauta, Galešića i Bušnje.

Ademi otpao do daljnjega

No ni na Maksimiru situacija nije bajna. Trener Damir Krznar također neće moći na Rujevicu poslati najbolju momčad koju ima.

"Nažalost, Ademijeva je ozljeda teže prirode, bit ćemo bez njega nekoliko tjedana. Hoće li to biti četiri, pet ili šest tjedana zasad je teško prognozirati. Ademi nosi posebnu energiju, on je snažan kohezivni faktor unutar momčadi, ali sigurno ćemo naći unutarnje rezerve. Nije floskula kad kažemo da imamo 25 fantastičnih igrača koji u svakom trenutku mogu ravnopravno konkurirati tako da ćemo uvijek naći dobru alternativu. Što se tiče Oršića i Franjića, i dalje je utrka s vremenom kako bi bili spremni za utakmicu u Rijeci, ali još ne mogu potvrditi hoće li igrati. Jedino je sigurno da nećemo ništa riskirati, igrat će samo ako budu posve spremni. Kažem, zaista imamo fantastične igrače u kadru, tko god uđe u sastav spreman je odgovoriti izazovu, to nas veseli", rekao je uoči utakmice trener DInama pa dodao:

"Iznimno nas veseli utakmica protiv Rijeke, ogled dviju momčadi koje su do ovog trenutka pokazale najviše, momčadi koje su pred stanku bile iznimno pucački raspoložene i postigle puno pogodaka tako da očekujemo zanimljivu utakmicu, pravi nogometni praznik i spektakl. Uostalom, i ta utakmica u Zagrebu na početku prvenstva bila je puna preokreta, dobre dinamike, sjajnih akcija. Nadam se da će i sad biti atraktivna za gledatelje iako mi treneri to, doduše, katkad baš i ne volimo. Rijeka je sad možda naš najveći takmac i ovo je fantastičan trenutak za provjeru naših sposobnosti, a vjerujem da je naša momčad ostala na razini na kakvoj je bila prije stanke. A, kad smo takvi, nema nam ravnih."

Utakmicu ćete moći gladati uživo na Areni 1 i HNTV-u. Tekstualni prijenos utakmice Rijeke i Dinama možete pratiti uživo od 17:05 na portalu Net.hr.

Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo