REVOLUCIJA U NOGOMETU: / Novo pravilo testirat će se na Olimpijskim igrama

Image
Foto: AFP, PEDRO UGARTE

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je u petak kako će na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru testirati moguće novo pravilo.

18.3.2016.
14:10
AFP, PEDRO UGARTE
VOYO logo

Radi se o uvođenju četvrte zamjene, ali samo u slučaju ako utakmica završi u produžecima. Treneri će tako na olimpijskom turniru, bude li se pobjednik odlučivao u dodatnom vremenu, imati pravo zamijeniti još jednog igrača.

Eksperiment na još dva natjecanja

Nakon Igara u Riju isti će eksperiment biti proveden na još dva natjecanja do kraja godine - na Svjetskom U-20 prvenstvu nogometašica u Papui Novoj Gvineji i na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu. Jedna je to od prvih odluka novog predsjednika FIFA-e Giannija Infantina koji je najavio niz novosti koje bi trebale donijeti nogometu novi uzlet nakon silnih korupcijskih afera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za očekivati je da će treneri pozdraviti mogućnost uvođenja ovog pravila s obzirom da će u napornim produžecima moći uvesti još jednog svježeg igrača. Moći će, eventualno, ubaciti u igru i boljeg izvođača kaznenih udaraca ukoliko se utakmica približi odluci s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nogometnom turniru u Rio de Janeiru nastupit će 16 reprezentacija u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji. Finalne će utakmice biti odigrane na slavnoj Maracani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo