RASPRODAJE BAŠ SVE: / I vi možete posjedovati dio povijesti najboljeg nogometaša svih vremena

Image

Brazilska legenda Pele, po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, stavit će na aukciju sve nagrade i suvenire sakupljene kroz više od šest desetljeća povezanosti sa nogometom.

2.6.2016.
7:00
VOYO logo

Stručnjaci, javlja The Guardian, su uvjereni da bi ovo mogla biti najveća sportska aukcija svih vremena i da bi rasprodane vrijednosti mogle premašiti svotu od devet milijuna eura. Trostruki svjetski prvak i Fifin nogometaš stoljeća na aukciju će staviti više od 2,000 predmeta sakupljenih od prvih profesionalnih dana u nogometu kojem je pristupio kao 15-godišnjak 1956., pa sve do posljednje prikupljenih. Aukcija u Londonu trajat će od 7. do 9. lipnja i vrlo vjerojatno okupiti kolekcionare sa svih strana svijeta.

Prenošenje njegove priče

Najskuplji predmet na aukciji bit će replika trofeja Jules Rimet, istog onog koji se uručivao svjetskim prvacima, i za koji se očekuje cijena između 360,000 i 530,000 eura, dok bi za svaku od svoje tri medalje svjetskog prvaka Pele trebao prihodovati oko 180,000 eura. Ne manje od 50,000 eura koštat će lopta kojom je postigao 1,000. pogodak u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogo sam toga iz svoje kolekcije poklonio gradu Santosu, a sada sam odlučio i navijačima i kolekcionarima dopustiti posjedovanje djelića moje povijesti. Nadam se da će čuvati te predmete i dijeliti moju priču svojoj djeci i nadolazećim generacijama", kazao je Pele uz potvrdu da će dio prikupljenog novca proslijediti najvećoj klinici za pedijatriju u Brazilu Pequeno Principe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo