REAL I SEVILLA REMIZIRALI U LUDOJ UTAKMICI: / Rakitić skoro sam srušio Kraljevski klub, Hazard u 94. minuti donio Realu bod

Image
Foto: Profimedia

Bivši hrvatski reprezentativac najprije je u 22. minuti glavom pronašao Fernanda koji je zabio za vodstvo Seville, a onda je u 78. minuti pogodio s bijele točke

9.5.2021.
23:11
Profimedia
VOYO logo

U derbiju kola španjolskog prvenstva Real Madrid i Sevilla odigrali su u Madridu 2:2. Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Sevilla vodila dvaput, a za oba je pogotka zaslužan bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Karim Benzema zatresao je mrežu Seville već u 12. minuti nakon centaršuta Odriozole, no nije njegov pogodak priznat jer je desni bek Reala u začetku akcije malo zakoračio u zaleđe. Odgovor Seville stigao je u 22. minuti kad je zabio Fernando. Navas je ubacio za Rakitića koji je glavom asistirao za Fernanda koji je u maniri rasnog centarfora izbacio iz igre lažnjakom Casemira pa pogodio mrežu kroz noge Odriozole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asensio poravnao, Rakitić zabio

Na poravnanje rezultata morali smo čekati sve do sredine drugog dijela, kad je zabio Marco Asensio. Asensio je ušao s klupe i odmah pogodio mrežu. Kroos ga je pronašao na desnoj strani, ušao je u sredinu i pogodio za poravnanje rezultata u Madridu.

U novo vodstvo Sevillu je doveo Ivan Rakitić u 78. minuti s bijele točke. Bivši hrvatski reprezentativac pogodio je nakon što je nastala prava drama na terenu. VAR se dugo pregledavao jer je Eder Militao igrao rukom u kaznenom prostoru Reala, a Benzema je srušen u kaznenom prostoru Seville nakon toga. VAR je ipak odlučio da Sevilla treba dobiti penal koji je realizirao Rakitić koji je igru napustio u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No na samom kraju utakmice uslijedio je hladan tuš za Madriđane. Toni Kroos je u 94. minuti opalio iz daljine, vjerojatno ne bi taj udarac bio ni preopasan da lopta nije pogodila Edena Hazarda i sretno se odbila u mrežu. Luka Modrić također je odigrao dobru utakmicu, imao je i opasnih pokušaja iz daljine. Teren je napustio u 66. minuti.

Ovaj ishod je tri kola prije kraja ostavio Atletico na vrhu s 77 bodova, Real i Barcelona imaju po 75 bodova, a Sevilla 71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Real Madrid - Sevilla 2:2

REAL MADRID: Courtois; Nacho, Militao, Marcelo, Odriozola, Casemiro, Kroos, Modrić, Valverde, Vinicius, Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEVILLA: Bono; Kounde, Diego Carlos, Navas, Acuna, Fernando, Rakitić, Jordan, Suso, Ocampos, Gomez

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' Hazard je pogodio za poravnanje rezultata. Sretno se odbila ta lopta od njega nakon udarca Tonija Kroosa iz daljine. Kakva sreća za Real.

88' Ide Rakitić van iz igre. Svoje je napravio, asistirao je za prvi gol Seville i zabio drugi. Ne može mu nitko ništa prigovoriti nakon ovakve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Ivan Rakitić zabija za vodstvo Seville iz penala! Bivši hrvatski reprezentativac pogodio je nakon što je nastala prava drama na terenu. VAR se dugo pregledavao jer je Eder Militao igrao rukom u kaznenom prostoru Reala, a Benzema je srušen u kaznenom prostoru Seville nakon toga. VAR je ipak odlučio da Sevilla treba dobiti penal koji je realizirao Rakitić.

67' Evo pogotka za Real. Asensio je ušao s klupe i odmah pogodio mrežu. Kroos ga je pronašao na desnoj strani, ušao je u sredinu i pogodio za poravnanje rezultata u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Strašna, čarobna lopta Modrića. Izmislio je dodavanje za Kroosa tamo gdje prostora gotovo da nije ni bilo, Nijemac je asistirao za Viniciusa koji je promašio dobru šansu iz blizine. Fenomenalna kreacija Modrića i Kroosa, ne baš tako dobra završnica Viniciusa.

61' Prava kanonada sad na Di Stefanu. Casemiro je pokušao na jednoj strani iz daljine, Rakitić na drugoj. Oba pokušaja bila su snažna, ali neprecizna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Zanimljiva situacija pred golom Seville. Jordan je igrao rukom, igrači Reala su tražili penal, ali nakon provjere VAR-a odlučeno je da neće biti ništa od toga.

52' Modrić puca lijevom nogom iz daljine, bila je to Lukina prava bomba koji je Bono morao izbaciti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Odlična minijatura Kroosa, odložio je loptu za Casemira nakon par driblinga, Brazilac je tukao snažno s 20-ak metara, ali nije bio precizan.

34' Uf, ovo je bilo opasno. Sudarili su se glavama Nacho i Kounde u skoku. Srećom, nitko se nije ozlijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Real je nakon poništenog gola i pogotka Seville pritisnuo, a izrodio je taj pritisak dobar pokušaj Benzeme koji je pucao dobro, ali Bono je bio spreman na njegov pokušaj.

21' Vodi Sevilla! Odigrali su odličnu akciju, a na kraju je zabio Fernando. Navas je ubacio za Rakitića koji je glavom asistirao za Fernanda koji nije imao težak posao. Odlično se igra na stadionu Alfredo di Stefano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' Benzema zabija nakon centaršuta Odriozole! Ne, čekajte, ipak ne! VAR poništava gol nakon pregleda snimke.

8' Na samom startu utakmice obje momčadi dosta oprezne, a kako i ne bi bile kad je ulog ovoliki u ovoj utakmici. Sevilla ipak nešto više ima loptu. Realovci moraju dobro paziti jer im je obrana dosta oslabljena. Ne igraju ni Ramos ni Varane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za naslov prvaka španjolske lige u punom je jeku. Danas se sastaju Sevilla i Real Madrid, a to je ujedno i susret između dvojice Hrvata - Ivana Rakitića i Luke Modrića.

"Očekujem da će to biti jako teška i tvrda utakmica. Došli smo u Madrid s velikim samopouzdanjem i na takav način ćemo ući u taj susret. Imamo ogromnu želju da završimo sezonu što je bolje moguće. Real je jedan od najvećih protivnika ne samo u Španjolskoj nego u svijetu, igra na svojem terenu, ali mi ćemo dati maksimum i boriti se do kraja. Nadam se da ćemo i uživati, prvo u igri, a onda i u rezultatu", rekao je Rakitić za Sportske Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zaslužujemo pobjednički kraj'

Sevilla se trenutačno nalazi na četvrtome mjestu sa 70 bodova, četiri manje od Reala. No, Sevilli jedino pobjeda može održati određene šanse da se ipak i dalje bori za sam vrh.

"Sezona je za nas išla iz tjedna u tjedan sve bolje. U nekim razdobljima smo igrali fantastično, iako je bilo i poraza. Ovog smo časa u fenomenalnoj situaciji, sretni i ponosni na učinjeno", rekao je Rakitić pa dodao:

"I meni je išlo sve bolje kako je sezona tekla. Zadovoljan sam sa svime, a sada želimo na što bolji način završiti, jer zaslužili smo pobjednički kraj. Imamo izvrsnu momčad, klub je fantastičan."

Kome će pripasti titula prvaka?

"Nakon naše utakmice u Madridu ostaju tri kola i sve je otvoreno. Atletico je dugo najbolje stajao, ali zakomplicirao si je poziciju i zato je utakmica koju je igrao s Barcelonom u subotu bila tako važna. Bit će zanimljivo do kraja, teško je davati postotke, a kamoli izdvojiti jednu ekipu, jer nikad se ne zna što donosi sljedeće kolo", kazao je Rakitić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo