RAKITIĆ POSLAO PORUKU HRVATSKOJ: / 'Možete nam vjerovati! Vrijeme je da reprezentacija napravi nešto ozbiljno'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Protiv Turske moramo odigrati najbolju utakmicu", najavio je Ivan Rakitić na konferenciji za novinare dva dana uoči dvoboja na pariškom Parku prinčeva.

10.6.2016.
11:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi će nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj odraditi u nedjelju protiv Turske, a u kampu Vatrenih u Deauvilleu i dalje vlada veliki optimizam. Među onima koji su uvjereni u pozitivan rasplet pariškog okršaja je i veznjak barcelone Ivan Rakitić koji se u petak ujutro družio s novinarima.

'Na pravom smo putu'

"Ovaj je Euro po kvaliteti vjerojatno najjači u posljednjih nekoliko godina. Bit će jako teško, ali vjerujemo u sebe i mislim da svi mogu vjerovati hrvatskoj reprezentaciji. Imamo dovoljno iskusnih, ali i pravih mladih igrača, pravi smo spoj mladosti i iskustva. Trebamo se skupiti i protiv Turske odigrati najbolju utakmicu. Prvi smo koji želimo nešto napraviti u Francuskoj. Pa i Luka Modrić je neki dan odlično rekao da je došlo vrijeme da nešto ozbiljno napravimo s reprezentacijom", najavio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnja zvijezda Barcelone za Hrvatsku je debitirala još 2007. godine, a mnogi se slažu da je ovo najbolja reprezentacija koju smo imali u posljednjem desetljeću.

"Moramo to dokazati i na terenu. Odlično je što svi igramo u dobrim klubovima, iza sebe imamo dobre sezone, ali sad se moramo dokazati i u reprezentaciji. Možemo biti opušteni, spremni smo za Euro, a naša kvaliteta se stvarno osjeti. Evo, nedavno smo igrali sa San Marinom (pobjeda 10-0, op. a.), a ja takvu utakmicu u prošlih devet godina još nisam odigrao. Uz sav respekt prema San Marinu, ne sjećam se kada smo bili toliko ozbiljni svih 90 minuta. Na pravom smo putu, idemo maksimalno, u nedjelju ćemo ostaviti dušu na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Arda poput Prosinečkog'

Jedan od glavnih turskih aduta je Rakitićev suigrač iz Barcelone Arda Turan.

"On je fantastična osoba, pravi karakter za momčad, uvijek spreman za šalu. O njegovim igračkim kvalitetama nije ni potrebno pričati, odličan je na lopti i malo me po tome podsjeća na Prosinečkog. Ne možete mu uzeti loptu. Jako je opasan, pravi razliku u zadnjih 25-30 metara, tu mu moramo biti blizu. I natjerati ga da se bavi defenzivnim zadaćama, da razmišlja o nama. Tada će imati manje snage za napadački učinak. Pričao sam i s njim, ali i sa svojim Španjolcima iz Barcelone. Bilo je i šale, to je sve normalno. Jedan dan bih ja njega mučio pitanjima o Turskoj, drugi dan on mene pitanjima o Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivan Rakitić

Rakitić je imao samo deset godina kada je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj osvojila broncu. Je li sanjao da će se jednog dana i sam naći u poziciji da donese radost hrvatskim ljubiteljima nogometa?

"Kao dijete uvijek sanjate takve stvari. Danas u nogometu više ne volim sanjati, više volim sam odlučivati o nekim stvarima. Imam dvije kćeri, one neka sanjaju, a ja to moram napraviti i doživjeti. Ne igramo ovdje samo za sebe, već i za svoje obitelji, prijatelje, ali i sve Hrvate. Dat ćemo sve od sebe, do zadnje sekunde. Kvalitetni smo i spremni, puni samopouzdanja i sad trebamo odigrati pravu utakmicu", zaključio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo