STIGLE PRVE REAKCIJE / Prvi put otkako ih vodi Leko, Hajduk nije primio gol: 'I veće momčadi imale bi problema. Teško nam je, patimo'

Image
Foto: Dubravka Petric/Pixsell

U posljednjem susretu 25. kola HNL-a nogometaši Hajduka uspješno su odradili zahtjevno gostovanje kod Osijeka gdje su pobijedili 2-0 (2-0).

12.3.2023.
20:20
Dubravka Petric/Pixsell
VOYO logo

Bio je ovo jubilarni stoti derbi Osijeka i Hajduka u hrvatskim okvirima te druga pobjeda Splićana u gostima protiv ovog suparnika tijekom ožujka. Prvog dana ovog mjeseca Hajduk je kod Osijeka pobijedio 2-1 u četvrtfinalu Kupa.

Image
OSIJEK - HAJDUK 0-2 /

'Splitski bili' bacili u očaj Gradski vrt, Livaja i Melnjak šokirali grad na Dravi: Najbolja utakmica Ivana Leke od kad je preuzeo 'majstore s mora'

Image
OSIJEK - HAJDUK 0-2 /

'Splitski bili' bacili u očaj Gradski vrt, Livaja i Melnjak šokirali grad na Dravi: Najbolja utakmica Ivana Leke od kad je preuzeo 'majstore s mora'

Premda je Osijek bolje otvorio utakmicu prvu veću šansu imali su Splićani. Livaja je pripremio priliku Janu Mlakaru koji je dobro pucao, ali je domaći vratar Malenica spriječio startni šok za Osječane. Iako se na početku činilo da bi kroz prvo poluvrijeme Osijek mogao diktirati tempo relativno brzo su se stvari okrenule i Splićani su bili mnogo konkretnija momčad koja je i povela u 28. minuti. Čeberko je u svom šesnaestercu srušio Benrahoua, a prvi strijelac lige Marko Livaja mirno je realizirao udarac s bijele točke za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušali su potom Caktaš i Jugović za domaćina, ali u 36. minuti je uslijedio novi gol na drugoj strani. Nakon kornera lopta je došla do Melnjaka koji iz blizine ne propušta ponuđeno i povećava prednost svoje momčadi na 2-0.

Odmah na početku drugog poluvremena odlično je s 20 metara pucao Kristijan Lovrić, ali je golman Hajduka Lučić nekako zaustavio udarac i spriječio pogodak. Iako je Osijek dominirao posjedom i tražio jedan pogodak čime bi se utakmica zakomplicirala, Hajduk je vrlo jednostavno čuvao dva gola prednosti. Utakmica je mogla biti i definitivno odlučena u 63. minuti, ali Livaja nije uspio golom okruniti situaciju jedan na jedan s Malenicom. Na drugoj strani, u 72. minuti, skoro se dogodio autogol, ali je sjajno reagirao vratar Hajduka Lučić. Premda je Osijek još jače stisnuo nije uspio do kraja ogleda doći ni do počasnog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je u ovom kolu Dinamo izgubio kod Šibenika sada je Hajduk barem donekle smanjio zaostatak za liderom. No, uz utakmicu manje Dinamo i dalje ima velikih devet bodova prednosti. Osijek je treći i ima tek dva boda više od sve bolje Rijeke.

"Poraz je neugodan, očekivali smo više. Imali smo imperativ, vjerovali smo da možemo pobijediti Hajduk. Nismo bili dobri. U igri prema naprijed smo zakazali, nedostajalo je hrabrosti, rizika, odgovornosti kod nekih igrača. Nismo pokušavali ono što smo radili u proteklim danima. Hrabrost je razlog zbog kojeg nismo bili konkretniji. Drugo poluvrijeme je bilo malo bolje, ulaskom Fiolića dobili smo na hrabrosti, tehnički smo bolje izgledali, bilo je nekih situacija. Nažalost, nismo zabili. Igrači su se borili, ne mogu im prigovoriti, ali moramo bolje prema naprijed. Hajduk je bio bolji, zaslužio je pobjedu i mogu im samo čestitati", rekao je trener Osijeka Borimir Perković pa je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo gdje su problemi, ali moramo raditi na tim detaljima koji nam nedostaju. Bez toga ćemo teško moći napraviti nešto konkretnije. Vjerujem da imam dobru grupu koja želi i hoće raditi tako da se nadam da ćemo iz tjedna u tjedan biti bolji."

Trener Hajduka Ivan Leko je istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorili smo da su ovo dupli bodovi, i jesu. Nama je svaka utakmica bitna. Potrefilo se da smo slavili dva puta na gostovanju koje je Hajduku tradicionalno teško. To je psihološki velik uspjeh i jako sam ponosan kako su dečki odigrali. Kao i Kupu, zaslužena naša pobjeda. Mogla je biti i uvjerljivija", rekao je Leko pa se osvrnuo na podatak da njegova momčad prvi put otkako ju oni vodi nije primila gol.

"Da, prva je, ali nije lako igrati obranu kad u svakoj utakmici mijenjate igrače i sisteme. I veće momčadi imale bi problema. Teško nam je, patimo, ali odigrali smo dobru obrambenu partiju. Nekoliko momaka iz ofenzivnog dijela odigralo je jako dobro u tom segmentu, recimo Krovinović."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar je na poziciji 'desetke' bio Benrahou.

"Žao mi je jer doveli smo ga za tu poziciju, a situacija se nikako nije otvorila da na njoj i zaigra. Stalno smo nešto morali mijenjati kako bismo našli pravi balans. Nadam se da će ova utakmica biti prekretnica za sljedeće tjedne i drago mi je zbog njega. Dobro trenira i svaki put kad je ušao u igru unio je nešto. Danas je bio ‘match-winner’."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo