NE CVJETA CVIJEĆE

PRVI ČOVJEK RIJEKE O PROBLEMIMA PRVAKA: ‘Vlasniku dugujemo 4,6 milijuna eura i moramo to vratiti’

Predsjednik Rijeke Damir Mišković priznao je u emisiji Orlando na Kanalu RI kako klub duguje velik novac, ali i dodao da će sve biti podmireno.

“Dvije godine smo u crvenom, mučimo se, ali ide nam dobro. Podmireni su svi igrači, nikome u klubu u pet godina ni lipa plaće nije kasnila, i to za tekući mjesec, a ne za prethodni! A klub se mora sam financirati. Za plaće nam treba i više od 1,2 milijuna eura mjesečno, sad ipak imamo i više premija za isplatiti. Kad neki klub naraste i postane tako važan, normalni su udarci ispod pojasa, istine, neistine… Pa sam čuo da se raspadamo, da nas Kinezi kupuju, da tri mjeseca nisu došle plaće. Prema prvotnom ugovoru, Social Sport trebao je godišnje klub pomagati s 1,8 milijuna eura. On je 70-postotni vlasnik kluba, dok 30 posto vlasništva ima Grad Rijeka. Social Sport nas ne tlači, ne traže kamate, ali ostalo je 4,6 milijuna eura koje im moramo vratiti. I hoćemo, čim ćemo imati”, naglasio je Mišković.

ŠTO SE DOGAĐA U RIJECI? Veliko ovoljetno pojačanje izostavljeno s popisa za Europsku ligu

‘Nemamo novca za Kantridu’

Pojasnio je i gdje je zapelo s izgradnjom novog stadiona na Kantridi

“Moj je san da se napravi Kantrida, nitko je ne želi više od mene. Kad je bilo novca, nismo je uspjeli napraviti, sad novca nema, tražimo investitore, našli smo se s potencijalnima… Teško je, ali pronaći ćemo ulagače za cijeli kompleks, skupa sa stadionom. Ako netko ima ili misli da može dovesti investitora za kompleks, neka se javi. Nažalost, mi kao Social Sports i NK Rijeka nemamo novca.”

‘Dinamo me zvao zbog Gavranovića’

Otkrio je Mišković i što se događalo s Marijem Gavranovićem u završnici prijelaznog orka i je li istina da je bio na pragu transfera u Dinamo.

“Dinamo me zvao zbog njega, da ga želi, ali tri dana prije kraja roka. Pitali su nas želimo li ga prodati, mi nismo htjeli i ta je priča bila završena tim telefonskim razgovorom. Istina je da smo zadnjeg dana roka bili u Zagrebu, ali samo zbog razgovora o Pavičiću. Hoće li Mario otići u Dinamo u siječnju? Svaki igrač može otići šest mjeseci prije isteka ugovora, na njemu je da odluči hoće li otići, nemam načina utjecati na to”, rekao je Mišković.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr