SAMOKRITIČNI, ALI ZADOVOLJNI / Prve reakcije nakon važne pobjede: 'Trebali smo pametnije, imali su puno prilika. Karakter je presudio'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Astana je prva imala veliku priliku doći do vodstva već u 12. minuti, nakon dosuđenog kaznenog udarca

30.11.2023.
19:02
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazastansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja.

Image
DOBIO I NAGRADU /

Navijači Dinama slave jednog od junaka iz Astane: 'Veliko pojačanje, diže se iz utakmice u utakmicu'

Image
DOBIO I NAGRADU /

Navijači Dinama slave jednog od junaka iz Astane: 'Veliko pojačanje, diže se iz utakmice u utakmicu'

Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost. Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za 2-0. 

Astana je prva imala veliku priliku doći do vodstva već u 12. minuti, nakon dosuđenog kaznenog udarca zbog prekršaja Josipa Mišića na Astanovu, ali je Dinamov vratar Danijel Zagorac obranio ne pretjerano snažan udarac po sredini gola Gambijca Demba Darboea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon važne pobjede izjave su dali Stefan Ristovski, Josip Mišić i Mauro Perković.

'Karakter je presudio'

"Prije svega čestitam momcima na teških 90 minuta. Prvo poluvrijeme možda jesmo što prije htjeli doći do gola. Imali smo sreće što je Zagorac obranio penal. Morali smo biti fokusirani. Karakter je presudio. Idemo dalje, moramo to potvrditi protiv Ballkanija. Nadam se prolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi žele igrati nogomet danas, i Astana želi proći dalje. Naravno da će imati šanse. Bili smo dosta otvoreni u prvom dijelu, što su oni dobro koristili. U nastavku smo bili bolji. Zadržali smo loptu i bio je dobar protok, mislim da je to presudilo", rekao je Ristovski pa komentirao svoj sudar s igračem Astane s kraja prvog poluvremena:

"Srećom, nije bilo ništa ozbiljno. Mislio sam i ja da se neću vratiti, ali nije bilo ništa ozbiljno. Eto, takav sam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam kako bi bilo da smo primili gol iz penala'

"Prvo poluvrijeme dosta teško, obje ekipe imali su prilike. Ne znam kako bi bilo da smo primili gol iz penala. Izdržali smo do poluvremena, a drugo je bilo jednosmjerna ulica. Ništa im nismo dali.

Jasno nam je da s dvije pobjede idemo dalje, prvu smo ostvarili. Nadam se da će kvaliteta doći do izražaja protiv Ballkanija. Igrali smo dosta visoko s dva beka. Oni su imali dvojicu napadača jakih na lopti i u duelu. Tako su dosta lako dolazili u šanse. Trebali smo malo pametnije igrati", rekao je Mišić te pohvalio današnjeg kapetana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petković? On zadrži loptu i ekipa se odmori. S njim smo puno bolji".

'Sigurno će biti lakše izdržati sedam-osam sati leta natrag'

"Jako važna pobjeda. Znali smo da će biti teško, dali smo im penal, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. možemo sretni ići kući. Htjeli smo pobijediti u obje utakmice. Prvu jesmo, sad idemo po drugu. Samo u tom smjeru trebamo ići. Astana je kvalitetna, to je više puta pokazala. Znali smo da će biti ovako. Sigurno će biti lakše izdržati sedam-osam sati leta natrag", izjavio je Mauro Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj započeo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo