BIJELI PONOVNO NA VRHU / Sjajni Hajduk 'pregazio' Goricu: Livaja, Benrahou i Pukštas bacili domaćine na koljena

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Gorica - Varaždin mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

9.3.2024.
15:59
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je na gostovanju pobijedio Goricu 3:0 u 26. kolu Supersport HNL-a i barem privremeno preuzeo prvo mjesto na tablici.

Image
JASNA PORUKA /

Torcida u Velikoj Gorici zapjevala pjesmu u kojoj spominje HNS

Image
JASNA PORUKA /

Torcida u Velikoj Gorici zapjevala pjesmu u kojoj spominje HNS

Sva tri pogotka Bijeli su postigli u prvom poluvremenu. Strijelci su bili Marko Livaja u 22., Yassine Benrahou u 31. i Rokas Pukštas u 42. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je zasjeo na vrh ljestvice te ima 55 bodova, a drugoplasirana Rijeka je na 53, ali u nedjelju igra svoju utakmicu ovog kola, na Rujevici protiv Osijeka. Gorica je ostala na šestom mjestu.

Supersport HNL, 26. kolo

Velika Gorica, Gradski stadion, početak u 17.10

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica- Hajduk 0:3 (Livaja 22', Benrahou 31', Pukštas 42')

Gorica: Banić, Krizmanić, Maloča, Munksgaard, Mrzljak, Lazarov, Štiglec, Pršir, Mitrović, Rukavina, Matavž

Hajduk: Lučić, Mikanović, Šarlija, Elez, Diallo, Sigur, Krovinović, Pukštas, Benrahou, Dajaku, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka Mislav Karoglan u ovoj utakmici nije mogao računati na veliki broj prvotimaca, a nedugo prije susreta otpali su i Josip Brekalo i Filip Uremović. U prvom sastavu Bijelih našao se Yassine Benrahou, koji je iznenađujuće dobio priliku ispred Emira Sahitija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Početak utakmice je kasnio desetak minuta jer su golovi bili preniski zbog nabacanog pijeska na gol liniji, a kada je počela Hajduk je odmah zaprijetio. Krovinović je dobio loptu u protivničkom šesnaestercu, no posklizno se u ključnom trenutku i Gorica je otklonila opasnost. Bijeli su od samog početka preuzeli kontrolu na terenu, a prvi su opasnije pokušali zaprijetiti Pukštas, Livaja i Dajaku, no njihovi udarci su blokirani. U 13. minuti Hajduk je imao veliku šansu - Dajaku je centrirao, a Krovinović akrobatski pucao, no nije bio precizan.

Hajduk je uspio probiti Goricu u 22. minuti. Tada je nakon Benrahou odlično ubacio iz kornera, a nečuvani Marko Livaja glavom zabija za 1:0. Devet minuta nakon toga Benhraou je zakucao loptu u mrežu nakon ubacivanja s boka i slabe reakcije domaće obrane te udvostručio vodstvo Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena Bijeli su uspjeli zabiti još jedan pogodak. Za 3:0 strijelac je bio Pukštas, koji je iskoristio nepažnju golmana Gorice Banića, koji nije uspio uhvatiti visoku loptu koja je padala u šesnaesterac, već je odletio u prazno, i ispred njegovih ruku Hajdukov wunderkind ju je glavom smjestio u mrežu.

Rezultatom 3:0 za Hajduk završeno je prvo poluvrijeme, a nastavak je počeo prilično mirno te smo na prvu zanimljivost čekali do 52. minute kada je Krovinović uputio udarac, no njegov pokušaj odlazi iznad gola. Bijeli su u drugi dio ušli puno mirnije i Gorica se uspjela stabilizirati i stvarati šanse, no one nisu bile pretjerano opasne. Najbliže pogotku domaćini su došli u 72. minuti kada je Pršir  ubacio iz slobodnjaka, a Štiglec pucao glavom pored gola. Minutu nakon toga velika prilika za Hajduk, no Livaja, koji je bio tri metra od gola, je katstrofalno reagirao i promašio cijelu loptu nakon ubacivanja Sahitija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici, 88. minuti, još jedna stopostotna šansa za Hajduk i još jedan veliki promašaj. Sigur je ubacio u peterac, a tamo je Kalik bio potpuno sam, no s tri metra je pucao pored gola i susret je završen rezultatom 3:0 za goste iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo