OTVORIO DUŠU / Prosinečki progovorio o šansama Hrvatske i Srbije na SP-u i otkrio tko je po njemu najbolji igrač HNL-a

Image
Foto: Profimedia

Veliki Žuti dao je veliki intervju za RTL

6.4.2022.
21:26
Profimedia
VOYO logo

Nakon godinu i pol bez angažmana, Robert Prosinečki vratio se nogometu nakon što je preuzeo ljubljansku Olimpiju. Može li 'zmajčeke' odvesti do naslova, kakve su šanse Hrvatskoj na Svjetskom prvenstvu, Prosinečki je otkrio za RTL.

"Mi svi znamo da ako dugo ne radiš, svi te zaborave. Tako i igrač, ako dugo ne igra svi ga zaborave. Tako uz što mi je blizu Zagreba i familije, izabrao sam Olimpiju jer klub koji dobro poznam i ljude te zbog toga imam veliku motivaciju", kazao je na početku Žuti, kojeg za vikend čeka derbi s Mariborom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi idemo s jednom pobjedom u Maribor. Idemo na pobjedu, jer kad bi došli do tri boda onda bi se zakuhalo. Došli bi na samo četiri boda. Kad se zakuha onda je pritisak i na Mariboru. Sve je moguće, ali nećemo se lagati – Maribor je favorit za titulu", kazao je te se osvrnuo na HNL, ali je prethodno odgovorio na pitanje hoće li se uskoro vratiti u HNL.

Image
POSLJEDNJI NOGOMETNI ROMANTIČAR /

'Niti više pijem, niti igram. Pušenje nisam smanjio. Nego, da vam sad nešto objasnim o ta naša dva velika talenta'

Image
POSLJEDNJI NOGOMETNI ROMANTIČAR /

'Niti više pijem, niti igram. Pušenje nisam smanjio. Nego, da vam sad nešto objasnim o ta naša dva velika talenta'

O povratku u HNL

"Puno stvari veliš da nećeš pa se ipak desi da napraviš. U ovom trenutku sad sigurno ne razmišljam o tome. HNL je na visokom nivou. Postao je ozbiljan, jer smo napravili da imaš ekipe koje su se pojačale i napravile jedan veliki pomak. Prvo Hajduk kojeg dugo nije bilo pa sad je hit i razmišljamo o njima mogu li ili ne", kazao je pa je prokomentirao bitu za HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Tu je Osijek koji s Mađarima i Bjelicom radi godinama jedan odličan posao. Znači nije više u jednosmjerno, samo Dinamo. Imamo i jednu Rijeku pa čak i Lokomotiva i Gorica su uvijek neugodne. Ako ćemo realno tko je favorit odgovor je Dinamo. Puno će toga odlučiti ovaj zaostali derbi na Poljudu", rekao je i nastavio.

"Zadnja je bila 0:0 , nije bila ono što smo očekivali. Očekivali smo utakmicu s puno golova, dosta akcije. Nadam se da će ovog puta biti bolje. Ako to Dinamo ne izgubi, vjerojatno će biti prva", smatra Žuti te je otkrio koga bi iz HNL-a doveo da može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sviđa mu se Oršić

"Ako hoćemo govoriti o nekom kontinuitetu onda je to Mislav Oršić koji je motor Dinama te ga smatram tko je najbolji igrač HNL-a", rekao je i za kraj prokomentirao ždrijeb za SP.

"Možemo dosta toga. Ja uvijek govorim da je najbitnije proći skupinu, a onda možemo puno toga. Za ovu formaciju 3-5-2 nam treba vrijeme. Bilo je tu dobrih stvari, ali i onih koje treba još uigrati. Nismo mi to dugo igrali i nije to baš da se može preko noći. Meni je drago da je Lovro Majer u kombinaciji. Igra odlično u Rennesu, koji je 2. u francuskoj. Igra namješta, daje golove. Slično je i s Jakićem. Mi uvijek nađemo te igrače i opet imamo dobru reprezentaciju. Možda ne da budeš prvak svijeta, da budemo realni, ali da budemo nezgodni svima svakako", rekao je te se osvrnuo na šanse Srbije koju vodi njegov nekadašnji suigrač iz Zvezde Dragan Stojković Piksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija ima dobru reprezentaciju, ali im je uvijek nešto falilo. Mislim da su to nešto s Piksijem dobili, dobili su samopouzdanje, drugačiji gard. Piksi je pobjednik, voli pobjeđivati kako je volio kao igrač tako voli i kao trener. Mislim da će i oni proći grupu", zaključio je Prosinečki.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo