ŽUTI BEZ DLAKE NA JEZIKU / Prosinečki usporedio Dinamo i Zvezdu i odgovorio na pitanje koji je klub po njemu veći u ovom trenutku

Image
Foto: Profimedia

Prosinečki je progovorio o nizu zanimljivih tema

18.6.2022.
13:58
Profimedia
VOYO logo

Dinamo malo duže traje i to u kontinuitetu. Europa, Liga prvaka, transferi igrača, istaknuli su Modre na poziciju broj jedan. Zvezda se sada vratila, nadam se da će trajati dugo, dugo… Naravno, uz pune tribine.

Izjavio je to u razgovoru za Sportklub legendarni Robert Prosinečki te je tako odgovorio na pitanje tko je po njemu vladar 'jugoslavenskog nogometa'. Odgovorio je i na pitanje može li hrvatska reprezentacija napraviti još jedan iskorak na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTVORIO DUŠU /

Prosinečki progovorio o šansama Hrvatske i Srbije na SP-u i otkrio tko je po njemu najbolji igrač HNL-a

Image
OTVORIO DUŠU /

Prosinečki progovorio o šansama Hrvatske i Srbije na SP-u i otkrio tko je po njemu najbolji igrač HNL-a

"Hrvatska uvijek može, pričamo o trećem i drugom na svijetu! Reprezentacija ima kult, samo jednom se nije uspjela domoći velikog natjecanja. Tradicija nalaže visok plasman, rađaju se novi, talentirani dječaci, vrijedni velike scene. Grupa, Kanada, Maroko, Belgija, proći će se bez problema. A, poslije u nokaut fazi, sve je moguće"; kazao je. Osvrnuo s ei na riječi slovenskog vratara Jana Oblaka, koji je neki dan rekao kako bi da danas postoji Jugoslavija bila prvak svijeta.

Image
Foto: Profimedia

"Teške teme, priče za širu diskusiju. I uvijek se provlače. Da se ne bavimo pričama „što bi bilo…“. Obje reprezentacije imaju odlične momčadi, blizu je bila i Makedonija. Pobjedom nad Njemačkom i Italijom dokazala pomak, s generacijom spremnom da se bori. Fokus uvijek ostaje na Hrvatskoj i Srbiji, moći će u Kataru daleko dogurati. Realnost je Hrvatsku dovela na drugo mjesto. Stasavaju i dalje supertalentirani igrači na ovdašnjem prostoru. Sviđa mi se Piksijev optimizam, a Hrvatsku nitko ne smije otpisati. Tko se usudi – ne piše mu se dobro. Osjetili su to Danci, u posljednjem krugu Lige nacija. Ogromna kvaliteta, s Modrićem, Kovačićem i ostalima, čuda čini“, poručio je. Postavljeno mu je pitanje i o regionalnoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Ponovno još jedna ozbiljna, teška, tema. Za nešto se mora igrati. Ne ide priča, jednostavno. Čekaj malo… Raspustila bi se natjecanja, momci i klubovi se za nešto moraju boriti! Prva sezona imala bi superzanimljiv izgled, a poslije? Razmišlja li netko o tome? Iz lige, ma kako se zvala, Balkanska, Jadranska, ili što već, mora se negdje izaći, u Ligu prvaka, Europi… Ne zaboravimo ni aktualan trenutak“, kazao je te je obrazložio ovo posljednje.

"Hrvatska ima odličnu ligu od deset klubova. Osijek stabilan, Rijeka dobra, sve bolji Hajduk, normalno i Dinamo. I onda se pojavi Lokomotiva, spremna svakog da pobjedi, bez obzira na ime i prezime protivnika. Problem Srbije je preglomazna liga, kvaliteta se razjedinila“, poručio je Veliki Žuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo