Procurila najveća tajna hrvatskog nogometa!

15.4.2011.
11:31
VOYO logo

Opet su na dnevnom redu u Maksimirskoj 128 bili fantomski unutrašnji i vanjski neprijatelji, a kad se priča o tome, jasno je da glavnu riječ vodi Zdravko Mamić i da mu je netko poremetio planove.

Na presici Dinama u četvrtak trebala je biti predstavljena nova klupska internetska stranica, okupilo se četvero, petero ljudi iz kluba kako bi govorili o ovom velikom događaju, ali onda je nenajavljen stigao gazda i sve je to palo u drugi plan. Presica je morala biti otkazana, a Mamić je stojeći održao jedan od onih svojih 'Pomozite mi, svi me napadaju' monologa, u kojem se više pričalo o borbi za vlast u HNS-u, hrvatskim generalima, noževima, izbacivanju iz sudnica i lijepom vremenu, nego o nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Štimac prokomentirao je Mamićev istup kao 'glupost i teror'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako komentiram? Kao njegovu glupost i teror. Putem medija pokušava raditi pritisak na ljude koji su odgovorni da rade svoj posao. Riječ je o njegovom klasičnom nasilju koje provodi, i na sudu, i na presicama, i preko sudaca i delegata u Savezu... Očito je Zdravkec u panici jer je dobio nove informacije od nadležnih tijela koje ga baš ne raduju", izjavio je Štico za Sportske novosti.

Po svemu sudeći, nekima je najveća tajna hrvatskog nogometa, a to je trenutačno sigurno odluka Ministarstva uprave o poništenju Markovićeve skupštine, već poznata. Ako je suditi po Mamićevoj reakciji, za njega ona nikako nije povoljna i uskoro bi mogli očekivati novu Skupštinu HNS-a na kojoj će delegati ponovno birati predsjednika Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko Ministarstvo uprave napravi presedan da poništi sve skupštine, podnijet ću kaznenu prijavu protiv njih. I drugo: otići u UEFA-u i FIFA-u prijaviti dio političara koji u tome sudjeluju i koji su omogućili da se politika umiješa u rad nogometa. Na vrijeme sam imenom i prezimenom stao naprijed kao dužnosnik Dinama, HNS-a unaprijed rekao što ću napraviti. Nisam od onih koji kažu jesam ti rekao...", zaprijetio je Mamić s presice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Štimac tvrdi kako ne postoji šansa da FIFA ili UEFA suspendira Hrvatsku ako Ministarstvo poništi obje skupštine.

"FIFA i UEFA će poštovati što državne institucije donesu kao pravorijek jer HNS podliježe zakonu kao i svi drugi. Time nas Mamić ne treba plašiti, neće proći njegove suze", zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Zdravko Mamić

Vezani članci:

arti-201104140275006 arti-201104120744006 arti-201104090122006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo