PROBUĐENI MANDŽUKIĆ: / Talijani se klanjaju hrvatskom reprezentativcu

Image
Foto: AFP

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ponovno je u fokusu medija zbog svojih dobrih igara.

9.11.2015.
17:28
AFP
VOYO logo

Empoli je poveo u 19. minuti pogotkom Massima Maccaronea, ali slavlje domaćina nije dugo trajalo. U 32. se minuti Mandžukić odlično snašao i ispred Empolijeva braniča i snalažljivom reakcijom u petercu ugurao loptu u mrežu za 1:1.

To je bio gol koji je pokrenuo Juve i pogurao ga prema pobjedi. Nakon utakmice, talijanski mediji pišu kako je Mandžukić bio najopasniji igrač Juventusa koji je uputio pet od ukupno 11 udaraca gostiju na gol, a četiri su išla u okvir gola. Svi hvale Mandžukića i ističu ga kao ključnog igrača u pobjedi izabranika Massimiliana Allegrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno zabio 4 gola ove sezone

Poznati talijanski novinar Carlo Nesti napisao je kako Juventus na pobjedi može zahvaliti tandemu Khedira-Marchisio i "probuđenom Mandžukiću". Mandžukić je sada na dva pogotka u ligi (4 ukupno u svim natjecanjima), a doveden je kao zamjena za Carlosa Teveza koji je lani sa 20 golova predvodio Juve do titule i finala Lige prvaka, u kojem su poraženi od Barcelone.

Image
Foto: AFP, MARCO BERTORELLO

Mario Mandžukić trebao bi se vratiti ovog tjedna u Ligi prvaka i to protiv Bayerna.

Buđenje u dresu Juvea

Tako se Mandžukić konačno probudio u dresu Juventusa i počeo zabijati. Mjesec dana hrvatski napadač čekao je na novi gol i konačno prekinuo krizu, ali tek se treba dokazati da može ispuniti visoka očekivanja koja su u Juveu postavljena ispred njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki talijanski mediji kritizirali su Hrvata pisavši kako je opn limitiran igrač. No, Mandžukić je počeo zabijati i voda sad ide na njegov mlin. Na njegov i Juventusov mlin koji sada konačno ima napadača na kojeg može računati u svom pohodu na vrh Serie A.

"Bili smo puno ubojitiji ovaj put. U prošlim utakmicama imali smo puno više udaraca na gol i nismo zabili. Sada smo maksimalno iskoristili naše četiri šanse", rekao je trener Juventusa Massimilian Allegri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmi u prvenstvu

Juventus je loše ušao u sezonu i upisao tek petu pobjedu u 12 utakmica i skočio na sedmo mjesto. Vodeći Inter bježi im devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije lijepo vidjeti nas na sedmom mjestu, ali tako je to. Ne može se sve promijeniti u jednoj utakmici. Ciljamo na šesto, pa na peto mjesto i vidjet ćemo koliko daleko možemo. Idemo utakmicu po utakmicu. Nakon pauze čeka nas Milan koji ima dva boda više i to nam je ključna utakmica", dodao je Allegri.

Uoči derbija s Milanom, Mandžukića čeka prijateljski ogled s Rusijom u dresu reprezentacije 17. studenog u Krasnodaru. Za Hrvatsku je posljednji put zabio Italiji na Poljudu u lipnju i u prijateljskom susretu prije toga s Gibraltarom. Do tada je šest utakmica bio bez pogotka. Nadamo se da će početi zabijati i za Vatrene...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo