Priznanje gej nogometaša: 'To je pravi pakao!'

Prvi je puta jedan bundesligaški nogometaš homoseksualne orijentacije, anonimno doduše, progovorio o teškoćama koje proživljava u igračkoj karijeri.

12.9.2012.
14:19
VOYO logo

"Bundesliga je muški svijet u kojem svakodnevno moram glumiti poput oskarovca i nijekati samog sebe", otkrio je traume bundesligaški profesionalac u razgovoru za magazin Bundeszentrale für politische Bildung (Narodna središnjica za političko obrazovanje), rekavši autoru koji mu je zajamčio anonimnost da zbog straha od reakcije javnosti ne želi biti imenovan. "Plaćam ogromnu cijenu za svoj život. Nisam siguran, s obzirom na pritisak koji osjećam, da ću biti u stanju razotkriti se prije završetka nogometaške karijere. Zašto? Zato što se, kada bih izašao s istinom, više ne bih osjećao sigurnim." Stalnu vezu homoseksualni nogometaš trenutačno nema. Iskustvo povremenih veza tijekom igračke karijere ima i, tvrdi, nije ugodno. "Ta igra skrivača... to je pravi pakao!"

U slučajevima kada prilike zahtijevaju pojavljivanje u javnosti, nogometaš često sa sobom povede neku od prijateljica kako ne bi bio sumnjiv. "Kao i svaki prosječni gej muškarac, imam više jako dobrih prijateljica. Otkrio je da je o svojoj sklonosti istom spolu upoznao nekolicinu suigrača u koje je imao dovoljno povjerenja. "Nakon toga određene su mi situacije s njima postale komične. Primjerice, odlazak pod tuš. Uvjerio sam ih da nema straha: nisam još upoznao nogometaša koji me fizički privukao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je u pitanju njegov san, ovaj nogometaš, skromno, kaže: "Otići s partnerom javno i bez straha u restoran na večeru!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo