'Nikada se nećemo složiti s govorom mržnje i vulgarnim uvredama'

Dan nakon velikog prosvjeda navijača u Splitu, priopćenjem se oglasio i prozvani Hrvatski nogometni savez.

30.11.2014.
17:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti.

"Stav čelništva NK Hajduka koje podržava inicijativu HNS-a za dijalogom je pozitivan te je u skladu s razmišljanjem Hrvatskog nogometnog saveza kako je jedino razgovor u okviru institucija Saveza ispravan put za rješavanje aktualnih problema.

Hrvatski nogometni savez prihvaća činjenicu da su navijači Hajduka na splitskoj Rivi na specifičan način izrazili nezadovoljstvo radom i funkcioniranjem Hrvatskog nogometnog saveza. Međutim, Hrvatski nogometni savez nikada se neće složiti s govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura Saveza koje su bez ikakve osnove. Kao i do sada, pozivamo na razum, trezvenost i korektnost u procesu rješavanja problema. Stav je HNS-a kako ne postoji alternativa dijalogu između predstavnika HNS-a s predstavnicima Hajduka, Dinama i MUP-a uz sudjelovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje prati ovu situaciju te podržava dijalog kao jedini način rješavanja problema.

//www.youtube.com/embed/ekDjbf9fmIg

S obzirom na veliki broj pristiglih poziva, poruka i dopisa članova nogometne organizacije, Hrvatski nogometni savez ističe kako je jedinstveni stav nogometne organizacije da ultimatumi bilo koje vrsti nisu niti neće u bilo kojoj varijanti biti početak dijaloga i uvjet za nastavak razgovora.

Pozdravljamo ambiciju HNK Hajduk da aktivnije sudjeluje u radu tijela HNS-a, koja je u skladu s pozivom Saveza da se upravo kroz rad izabranih organa utječe na procese u hrvatskom nogometu. Zbog toga ponovno ističemo potrebu za otvorenim dijalogom i to, kako je već rečeno, s predstavnicima nogometne organizacije, u ovom slučaju s rukovodstvom HNK Hajduk i GNK Dinamo, te drugim sportskim tijelima koja mogu doprinijeti rješavanju problema.

Naime, upravo je nogometna organizacija kroz svoja tijela - Skupštinu, Izvršni odbor, županijske saveze - jedino legitimno mjesto gdje se može kreirati i voditi službena politika HNS-a i čije odluke mogu izazvati odgovarajuće promjene", stoji u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali