PRIJETI LI KOVAČU OTKAZ ZBOG OVIH IZJAVA? / Doživio jednu od najvećih katastrofa. Objašnjenje bi moglo izazvati žestoke reakcije

Image
Foto: Profimedia

Stao je pred novinare nakon utakmice i pokušao objasniti debakl, odnosno, preuzeo je krivicu na sebe

26.10.2020.
8:17
Profimedia
VOYO logo

U derbiju osmog kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Monaco, koji vodi Niko Kovač sa 4-1. Domaćin je već u prvom poluvremenu zabio četiri gola, a potom u nastavku mirno obranio prednost.

Golove za Lyon zabili su Memphis Depay (12), Karl Toko Ekambi (34, 44) i Houssem Aouar (41-11m), dok je strijelac za goste bio Wissam Ben Yedder (48-11m). Lyon je od 89. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Melvin Bard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyonu je ovo druga pobjeda u nizu i peti susret bez poraza, dok je Monaco ovim porazom produžio lošu seriju rezultata, u zadnjih pet kola momčad iz Kneževine ostvarila je samo jednu pobjedu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Monaco's Croatian coach Niko Kovac gestures during the French L1 football match between Olympique Lyonnais (OL) and AS Monaco at the Groupama stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, south-eastern France, on October 25, 2020.,Image: 565497097, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Kovačevo objašnjenje

Niko Kovač stao je pred novinare nakon utakmice i pokušao objasniti debakl, odnosno, preuzeo je krivicu na sebe, ali nije to odradio onako u floskulama kao što to rade ostali treneri, već je u potpunosti i vrlo hrabro, priznao sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donijeli smo neke zaista loše odluke u prvom poluvremenu, počevši sa mnom. Nisam odabrao pravi sustav, pravu taktiku ni prave igrače. Igrali smo previše reaktivno i nismo pokrivali prostor kad smo trebali. Prvo poluvrijeme bilo je nevjerojatno, nikad nisam takvo što doživio i to sam rekao igračima. Na odmoru sam ih tražio da dobiju drugo poluvrijeme, što su i učinili, ali prvo je bilo zaista jako loše", rekao je Kovač.

Kovač kaže kako ga je Lyon u jednom segmentu itekako iznenadio. "Nisam očekivao da će igrati tako nisko u prvom poluvremenu, u tom bloku. Mi smo pak igrali previsoko, a kad je tako, treba se prilagoditi situaciji, što mi nismo uspjeli. Ne možeš primiti četiri gola u poluvremenu, to je previše i postaje nemoguća misija", poručio je Kovač i na koncu naglasio: "Očito je da sam donio neke pogrešne odluke u postavi, ali momčad u cjelini nije reagirala kako treba. Bili smo previše pasivni i zaista nismo igrali onako kako sam očekivao. U drugom poluvremenu sam vidio puno dobrih stvari i na njima trebamo graditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo