Nogometna tržnica / Prijelazni rok u Hrvatskoj je gotov, a evo u kojim zemljama još uvijek traje

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Datum otvaranja i zatvaranja prijelaznog roka se razlikuje u ligama diljem Europe

1.9.2022.
12:18
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ljetni prijelazni rok na nogometnom tržištu polako dolazi do svojeg kraja kao što je i uobičajeno za ovo doba sezone. Vrijeme u kojem su se mogli dovoditi igrači koji su pod ugovorom je trajalo gotovo tri mjeseca. Klubovi u ligama gdje je prijelazni rok završen će još uvijek moći dovoditi igrače, ali jedino one koji su slobodni i nemaju klub, za njih ne postoji vremenski period u kojem moraju naći novi klub.

Image
OPASNA IMENA /

Ovo je najbolja HNL momčad ljetnog prijelaznog roka: Bi li se mogli potući za trofeje?

Image
OPASNA IMENA /

Ovo je najbolja HNL momčad ljetnog prijelaznog roka: Bi li se mogli potući za trofeje?

U većini zemalja ljetni rok počinje u lipnju, a završava krajem kolovoza ili početkom rujna. Datum otvaranja i zatvaranja prijelaznog roka se razlikuje u ligama diljem Europe, a u Hrvatskoj je zaključen jučerašnjim danom, 31. kolovoza, dok u dosta drugih liga još traje. Iako u HNL klubovi više ne mogu dovoditi igrače drugih klubova mogu ih prodavati u lige u kojima je prijelazni rok još otvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema još puno vremena

U ligama petice prvi vrata zatvaraju Nijemci u 18 sati. Talijani mogu biti aktivni do 20 sati, a Španjolci i Englezi imaju vremena do ponoći. Postoje lige u kojima kvaliteta nogometa nužno nije na razini, no igrači se odlučuju na takve transfere zbog prihoda koje im klubovi omogućuju. Primjerice, prijelazni rok u Kini je zatvoren jučerašnjim danom, a riječ je o zemlji koja je zadnjih godina privlačila brojna igračka imena među kojima su Oscar, Paulinho, Hulk, Fellaini, Hamšik i mnogi drugi.

Uvijek poželjne destinacije su Turska i Grčka u kojima prijelazni rok završava 15. rujna, dok u Belgiji i Saudijskoj Arabiji završava šestog odnosno 17. rujna. Hrvatski klubovi su u ovom prijelaznom roku ukupno uprihodili 27 milijuna eura, dok su potrošili 9,5 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo