KOLIKO SU SAMO ČEKALI NA OVO / Kultni klub legendarnog Panenke ostvario uspjeh na kojeg se čekalo dugih 36 godina: Kakav način za uljepšati obljetnicu

Image
Foto: profimedia

U sezoni 1982./1983. osvojili su svoj jedini naslov u povijesti, a 40 godina od obilježavanja te sezone ostvarili su uspjeh kojeg ćekaju još od 1987. godine

28.5.2023.
10:03
profimedia
VOYO logo

Bohemians iz Praga još jedan je klub iz češke metropole koji će igrati u europskim natjecanja iduće sezone. Naravno, prvo ga očekuju kvalifikacije za Konferencijsku ligu, ali njihovim navijačima to je manje bitno. Klub im se godinama vucarao po donjem domu domaćeg prvenstva, a ove sezone odigrali su iznad očekivanja osvojivši visoko 4. mjesto, a igrali su i u polufinalu Kupa.

Image
NEVOLJE U RAJU /

Trener i sportski direktor neugodno iznenadili Džeku i suigrače pred utakmicu sezone: Hoće li to utjecati na izvedbu u finalu?

Image
NEVOLJE U RAJU /

Trener i sportski direktor neugodno iznenadili Džeku i suigrače pred utakmicu sezone: Hoće li to utjecati na izvedbu u finalu?

Inače, koliko je to simpatičan klub govori i činjenica da je predsjednik Bohemiansa legendarni Antonin Panenka. Klokani igraju na trošnom Doličeku u gradskoj četvrti Vršovice, na čije tribine stane oko 6 tisuća ljudi, a niti kilometar dalje nalazi se stadion praške Slavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četiri kluba koji su izborili Europu sljedeće sezone, čak su tri iz Praga: Sparta, Slavia te Bohemians. Jedini ''uljez'' u toj priči je Viktoria iz Plzena.

Posljednji put kada su igrali u europskom natjecanju bilo je u sezoni 1987./1988., kada su u prvom kolu Kupa UEFA ispali od belgijskog Beverena. Zanimljivo, sada su nakon 36 godina ponovno ostvarili plasman u Europu, a to se dogodilo točno na 40. obljetnicu od njihove najbolje sezone u povijesti. Naime, u sezoni 1982./1983., Bohemians je prvi i dosad posljednji put u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka, tada još Čehoslovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u zadnjoj utakmici poraženi od Sigme iz Olomuca na svom Doličeku, slavlje na prepunom stadionu moglo je početi, obzirom na to da je kvartovski rival Slavia pregazila Slovacko, direktne konkurente Klokanima za 4. mjesto koje vodi u europske kvalifikacije.

Bohemians je tako slavljem poraza završio sezonu iz snova kojoj se nitko nije nadao, a na ljeto ih u 2.pretkolu Konferencijske lige mogu čekati naši Osijek i Rijeka, ali i brojni drugi ozbiljni klubovi, poput Rosenborga, Club Bruggea, Besiktasa, Bodø/Glimta. Klokani će zasigurno uživati na europskoj turneji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 11 - borilački spektakl godine iz Arene Zagreb gledajte UŽIVO u nedjelju, 28. svibnja, od 20 sati, ekskluzivno na PLAY Premiumu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo