Ove brojke Dinamo može samo sanjati

Prvi put u povijesti bi od sezone 2013./14. iznos koji ide osvajaču naslova premašio 100 milijuna funta, i to zato što će ukupan iznos za TV prava na Premier ligu iznositi pet milijarda funta!

I dok u HNL-u nogometaši mjesecima ne vide promjene na svojim računima, a klubovi se guše u besparici, u engleskoj Premijernoj ligi teče med i mlijeko. Uspije li vodstvo lige poboljšati ugovore oko TV prava s prekomorskim kućama za iduće sezone engleski elitni rang samo će na temelju te stavke uprihoditi pet milijarda funta! Automatski će to značiti i sljedeće: Osvajač Premier lige će za naslov prvaka u sezoni 2013./14. prvi put u povijesti samo od TV prava dobiti vrtoglavih 100 milijuna funta ili čak i nešto malo više!

Premijership već ima uglavljene ugovore s domaćim TV kućama Sky-om i BT-om što im za svaku od sljedeće tri sezone jamči 3,018 milijarde funti, te 178 milijuna funta godišnje od BBC-a za sažetke utakmica, a na dobrom je putu da poboljša ugovor s prekomorskim TV kućama. Novi ugovor bit će potpisan idući mjesec, a očekuje se da bude financijski bolji od postojećih 1,4 milijarde funta godišnje.

Povratak na Net.hr