Katarina otela Štimcu svu pažnju na seminaru!

20.11.2012.
12:44
VOYO logo

"Ali, Hrvatska je perjanica bivših zemalja SFRJ-a, iako su i Slovenci odlični, a dolaze i BiH te Crna Gora", ustvrdio je Štimac ispred kojega je u jednom trenutku prošla bivša misica Katarina Banić, a on je šeretski dobacio:

"Nemoj više prolaziti, dušo, nitko me ne sluša!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Štimca, niz poznatih nogometnih imena sudjeluje u radu 33. kongresa AEFCA (europskog udruženja trenera), koji će trajati do četvrtka.

Dopredsjednik europskog udruženja trenera Fredi Fiorentini u hotel Lav le Meridien uspio je dovesti Deana Savičevića, Ivicu Osima, Otta Barića, Stanka Poklepovića i mnoge druge, a sudjeluje 55 država s preko 200 izaslanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se vraćati na 1903. godinu, to je naš gospodin Srebrić jako dobro prošao. U novijoj eri, nakon raspada bivše Jugoslavije, bilo je važnije kako preživjeti, a ne kako igrati nogomet. To je vrijeme unazadilo infrastrukture, razvoj i edukaciju i sve države su morale krenuti ispočetka. S ponosom mogu reći da je Hrvatska perjanica nogometa na prostorima bivše Jugoslavije. Bili smo na sedam od devet velikih natjecanja, od 1998. godine pa do danas Hrvatska je u kontinuitetu među deset najboljih svjetskih reprezentacija. Možemo biti ponosni i na naše susjede, na nekoliko natjecanja sudjelovala je Srbija (s Crnom Gorom) i Slovenija, a u budućnosti će važne uloge imati Bosna i Hercegovina i Crna Gora", rekao je Štimac.

Naglasio je kako je biti izbornikom velika obveza i odgovornost, podsjetio je na velikane Poklepovića, Ivića, Blaževića, Barića i Jozića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početak mog rada bio je težak, dobio sam u ruku reprezentaciju koju sam nazvao 'uspavana ljepotica'. Još od EURA 2008. godine nismo blistali na pravi način, bili smo šokirani onim ispadanjem od Turske. Trebalo je probuditi tu uspavanu ljepoticu, koja ima odlične igrače, ali koji su upali u letargično stanje", rekao je izbornik.

Na videozidu prikazao je slabosti iz utakmice sa Švicarskom, pa kako je Hrvatska izgledala u nastupu protiv Belgije. Vidi se velika razlika u postavljanju igrača. Štimac je ponudio neke brojke iz četiri kvalifikacijske utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je četvrta u odnosu na brzinu dodavanja, brzinu predaje, broj šuteva prema vratima i posjed lopte. U četiri utakmice ukupan posjed lopte je skoro 56 posto, imali smo 50 šuteva prema protivničkim vratima, taj broj je rastao iz utakmice u utakmicu. U prvoj smo imali 7, a u četvrtoj utakmici 27 udaraca prema protivničkim vratima. Ukupno smo imali 2137 dodavanja u četiri utakmice, Španjolska ima prosjek od 800 dodavanja, a najbliže reprezentacije imaju između 550 i 600, a mi smo tu blizu".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo