PREDASISTENCIJA JE BEZNAČAJNA? / Pogledajte ovo dodavanje i promijenit ćete mišljenje u trenu. I početi drugačije gledati Modrića

Image
Foto: Screenshot/AFP

Kroz 243 odigrane utakmice za Real Madrid Modrić je na 'samo' trinaest postignutih golova i na 'tek' 42 asistencije

16.11.2018.
14:55
Screenshot/AFP
VOYO logo

Oni koji ne vide dalje od statističkih podataka ismijavat će genijalnost pojedinca i govoriti da je precijenjen, da nema utjecaj na igru kao onaj drugi koji vrijednost može potkrijepiti boljim brojkama. Među ove prve spada i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić koji je već sezonama veznjak Real Madrida od kojeg sve kreće, 'motor momčadi' koju će pojedinci pokušati omalovažiti sklapajući sintagme poput 'kralj predasistencija'.

Kroz 243 odigrane utakmice za Real Madrid Modrić je na 'samo' trinaest postignutih golova i na 'tek' 42 asistencije. Oni koji osporavaju njegovu vrijednost čvrsto će se ovog primiti i pritom zaboraviti da je kapetan Vatrenih imao velike zasluge u nizanju – da uzmemo za primjer - trofeja momčadi u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopta koja radi razlike

Usput, u sezonama kad je proglašen najboljim veznjakom španjolskog prvenstva (2013/14, 2015/16) Modrić je kroz 95 odigranih utakmica u tim sezonama kombinirano skupio pet golova i trinaest asistencija. I kritike onih koji smatraju da bi trebao nuditi više.

Primjer da se predasistencijom može napraviti više od 'pola' gola ponudio je Eden Hazard u utakmici Belgije i Islanda. Predasistenciju zbog koje će vam on porasti u očima, a zbog koje bi možda onda i kritičari mogli početi gledati Modrića drugačije, pogledajte ispod teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo