BRAVO PLAVI / Petković s dva gola odveo Dinamo do velike pobjede protiv PAOK-a na Maksimiru

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Dinamo - PAOK mogli ste pratiti na portalu Net.hr

7.3.2024.
18:11
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo - PAOK

2-0

Dinamo: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković - Sučić, Mišić - Špikić, Baturina, Hoxha - Petković

PAOK: Kotarski - Jonny, Kedziora, Koulierakis, Baba - Ozdoev, Meite - A. Živković, Konstantelias, Taison - Brandon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige na Maksimiru slavio protiv PAOK-a 2-0.

Image
GUŽVA NA ZAPADU /

Što se to šaputalo u svečanoj loži? Peras sjedila između Barišića i Kustića

Image
GUŽVA NA ZAPADU /

Što se to šaputalo u svečanoj loži? Peras sjedila između Barišića i Kustića

Plavi su prvu priliku imali u 4. minuti kada je Hoxha dobio loptu na lijevoj strani i sjurio se u šesnaesterac, prevario i čuvara, a onda se u ključnom trenutku poskliznuo pa je udarac otišao daleko od gola. PAOK je prvi put zaprijetio u 9. minuti kada je Taison puca, ali od bloka je to završilo u korneru. Nakon toga Grci su preuzeli dominaciju na terenu, no pravih prilika nije bilo sve do 24. minute kada je iz daljine opalio Sučić, ali otišlo je to preko gola. PAOK je uzvratio tri minute kasnije kada je udarac Živkovića glavom prošao pokraj stative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novu veliku priliku čekali smo do 36. minute kada je Baturina dobro pucao s ruba šesnaesterca, no Kotarski to krajnjim naporom brani. Već u sljedećem napadu Plavih Petković je izbio sam pred golmana PAOK-a, koji mu brani prvi udarac, no lopta se opet odbija do napadača Dinama, koji nema težak zadatak za zabiti za 1-0. Dinamo je opet zaprijetio u 42. minuti kada je udarac Baturine završio u bloku obrane PAOK-a.

Jakirović je odlučio mijenjati odmah na početku nastavka kada je Hoxhu zamijenio Vidović, koji je dvije minute kasnije požutio zbog gaženja protivnika. Prvi su u nastavku zaprijetili gosti kada je udarac Ozdoeva u 50. minuti s pet metara prohujao pokraj gola. Dinamo je zaprijetio u 60. minuti nakon što je pogriješio vezni red PAOK-a, lopta je došla do Špikića, čiji udarac s ruba šesnaesterca odlazi pokraj gola. Isti je igrač bio opasan i sedam minuta kada je glavom pucao, no bio je to lagan zadatak za Kotarskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je vodstvo udvostručio u 72. minuti kada je sjajno loptu u prostor dao Baturina, a na nju je natrčao Petković i udarcem iz prve poslao ju pokraj Kotarskog za 2-0 Plavih. Samo tri minute kasnije s 20 metara opalio je Vidović, a uz dosta poteškoća uspio je nekako to zaustaviti golman gostiju. PAOK je najveću priliku imao u 84. minuti kada je udarac Murga s desetak metara otišao pokraj gola. Grci su mogli do gola i u posljednjim sekundama, kada je Nevistić krajnjim naporom obranio jedan ubačaj s desne strane koji je prošao pokraj nekoliko igrača. Do kraja su Plavi rutinirano čuvali prednost koju će braniti za tjedan dana u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo