I NIJE NEKO IZNENAĐENJE / Poznata sudbina Vahida Halilhodžića na klupi Maroka: Predsjednik saveza prerezao čvor

Image
Foto: Profimedia

Ova vijest se tiče i Vatrenih, jer se hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu susreće upravo s Marokom u prvom kolu. Ta je utakmica na rasporedu 23. studenog. Ostali protivnici naših nogometaša u grupi će biti Belgija i Kanada

25.6.2022.
18:25
Profimedia
VOYO logo

Legendarni Vahid Halilhodžić već se dulje vrijeme nalazi u hladnom ratu s marokanskim medijima i navijačima tamošnje reprezentacije. Usprkos činjenici da je njihovu reprezentaciju doveo do plasmana na Svjetsko prvenstvo javnost mu zamjera što je iz nacionalne selekcije izbacio nekolicinu zvijezda među kojima je i Hakim Ziyech.

Iako je jasno da nema podršku, Halilhodžić nije želio dati ostavku, a spekuliralo se da Savez oklijeva s otkazivanjem suradnje zbog goleme otpremnine koju bi trebao isplatiti BH stručnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Je li moguće? /

Vahid Halihodžić ponovno ostaje bez nastupa na Svjetskom prvenstvu?

Image
Je li moguće? /

Vahid Halihodžić ponovno ostaje bez nastupa na Svjetskom prvenstvu?

Mnogi su se nadali da će se Maroko spotaknuti u kvalifikacijama za Afrički kup nacija no Vahina je momčad preokretom pobijedila JAR s 2:1 te su i te nade njegovih oponenata pale u vodu.

Populistički potez predsjednika Saveza

Sudeći prema onome što piše u marokanskim medijima predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa je nakon nekoliko mjeseci premišljanja konačno donio odluku – Halilhodžić odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, povući će populistički potez te potjerati omraženog, ali uspješnog Vahu kako bi vratio Ziyecha. Da stvari dodatno podeblja i kupi naklonost javnosti Halilhodžića bi trebao naslijediti Walid Regragui, trener Wydada koji je prilično popularan među nogometnim fanovima u toj afričkoj zemlji.

Ova vijest se tiče i Vatrenih, jer se hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu susreće upravo s Marokom u prvom kolu. Ta je utakmica na rasporedu 23. studenog. Ostali protivnici naših nogometaša u grupi će biti Belgija i Kanada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo