Ne da se Vaha / Dobre vijesti za Halilhodžića: Jedan 'otpisani' mu je oprostio, rastu šanse da ipak vodi Maroko protiv Hrvatske

Image
Foto: profimedia.hr

Ako Vaha ipak dobije otkaz, u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu koje Maroko igra protiv Hrvatske, afričku selekciju bi mogao voditi Laurent Blanc, Claude Puel ili pak Rudi Garcia

12.4.2022.
12:31
profimedia.hr
VOYO logo

Vahid Halilhodžić prije gotovo svakog Svjetskog prvenstva proživljava deja vu. Prođe kvalifikacije i reprezentaciji osigura plasman na Mundijal, a onda ili uđe u sukob s rukovodstvom i igračima ili mu pak čelnici Saveza ničim izazvani uruče otkaz. Vaha onda ostane kući, a reprezentacija koju je vodio ode na Svjetsko prvenstvo i najčešće podbaci.

Iako je svjetski rekorder po broju različitih reprezentacija s kojima se plasirao na Mundijal, Vahid Halilhodžić je najveće nogometno natjecanje vidio samo jednom i to kada je vodio Alžir u Brazilu 2014. godine. Dva puta je ostao bez natjecanja nakon što su mu iz različitih razloga Japanci i Bjelokošćani uručili otkaze prije samog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savez stao na stranu igrača, Vaha nije spreman na kompromise

Do prije par dana je izgledalo kako će Vaha i po treći put dobiti 'nogu' prije prvenstva. On je gotovo od samog dolaska na klupu Maroka u sukobu s najboljim nogometašima ove zemlje. Naime, iz nacionalnog tima je otjerao Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha, Noussaira Mazraouija i Aminea Harita te se bez njih probio kroz afričke kvalifikacije.

Image
Nitko kao Vaha /

Halilhodžić srušio rekord: Maroko odveo do Svjetskog prvenstva i učinio što nikome prije nije uspjelo

Image
Nitko kao Vaha /

Halilhodžić srušio rekord: Maroko odveo do Svjetskog prvenstva i učinio što nikome prije nije uspjelo

Slavlje je u ovoj zemlji na sjeveru Afrike kratko trajalo, a onda su opet počele smicalice iza leđa mostarskog stručnjaka. Predsjednik Marokanskog nogometnog saveza je izjavio kako "izbornik ima podršku Saveza, ali da nitko nije nezamjenjiv pa tako ni on". Dodao je tada Fouzi Lekjaa da će napraviti sve da najbolji igrači igraju na prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harit bi se ipak odazvao

Tada je najavio da će razgovarati s otpisanim igračima kako bi ih nagovorio da se vrate u reprezentaciju. U slučaju da ne pristanu, između redaka je dao do znanja, bio bi to kraj za Halilhodžića. Ipak za Vahu su početkom ovog tjedna pristigle i dobre vijesti. Naime, veznjak Marseillea, Amine Harit se oglasio i potvrdio kako je spreman ponovno odjenuti nacionalni dres.

Nemam problema s izbornikom. Istina je da smo imali određenih nesporazuma u prošlosti. Ali ako bi me pozvao, sigurno bih se odazvao. Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čovjeka već zbog naroda. Maroko je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svjetskom prvenstvu", rekao je Harit kojeg je Halilhodžić izbacio iz reprezentacije prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovo vjetar u leđa 69-godišnjem stručnjaku, za njegov status na klupi Maroka ipak je najbitnije što će u razgovoru s predsjednikom Saveza reći Mazraoui i Ziyech.

Ako Vaha ipak dobije otkaz, u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu koje Maroko igra protiv Hrvatske, afričku selekciju bi mogao voditi Laurent Blanc ili Claude Puel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo