Užas! Dinamo bi pobjesnio zbog ovog, a tek Hajduk!

Poljski Lech u 1. pretkolu izvukao je kazahstanski Žetisu. Kako je UEFA prigrlila Kazahstan u svoje okvire, poljski klub očekuje izlet od 5.500 kilometara.

26.6.2012.
7:40
VOYO logo

Navijačima Lecha iz Poznanja ždrijeb 1. pretkola Europske lige se pretvorio u najgoru noćnu moru. Ne, nisu izvukli najtežeg mogućeg protivnika. Igraju protiv Žetisua. Koga?

To su se pitali svi u Poznanju i kad su uz pomoć Googlea vidjeli s kim igraju, pao im je mrak na oči. Radi se o kazahstanskom klubu iz Taldikorgana, grada nekih stotinjak kilometara od kineske granice. Europska liga? I to je moguće. Samo kod UEFA-e, koja je od 2002. godine prihvatila Kazahstan u svoja natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako će Lech na putovanje od 5.500 kilometara do grada koji je udaljen osam sati leta i četiri vremenske zone. Prva utakmica je 5. srpnja, a uzvrat sedam dana kasnije.

"Ovo je katastrofa. Kako je prva utakmica za desetak dana, nećemo se moći pripremiti za suparnika. Nije problem njihova kvaliteta, nego da moramo organizirati tako dalek put, a prema informacijama, tamo nas čeka temperatura od 40 stupnjeva. Ne postoji video s njihovom momčadi, ne znam kako igraju. Znam da imaju srpskog trenera i par srpskih igrača", jadao se poljski stručnjak na klupi Lecha Mariusz Rumak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, pa se radi o uglednoj momčadi koja si može priuštiti takav izlet. Zamislite što bi rekli u Dinamu ili Hajduku da ih 'ples kuglica' pošalje na drugi kraj svijeta. Europska liga na kineskoj granici? Kakva glupost i debakl UEFA-e. To se mora promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo