OGLAS

POVIJEST JE NA STRANI VATRENIH: / Hrvatska je neporažena u susretima s Azerbajdžanom

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija ima sjajan omjer u međusobnim susretima s Azerbajdžanom

20.3.2019.
12:59
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija do sada je dva puta igrala protiv Azerbajdžana upisavši pobjedu i remi. Oba susreta igrali smo u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

U prvom susretu igranom 13. listopada 2014. u Osijeku 'Vatreni' su slavili 6-0, a strijelci su bili Andrej Kramarić (11), Ivan Perišić (34, 45), Marcelo Brozović (45+2), Luka Modrić (56-11m) i Rašad Sadigov (61-ag).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom protiv Azerbajdžana hrvatska reprezentacija je prvi put nakon 20 godina otvorila jedne kvalifikacije s tri pobjede nakon što je u prva dva kola slavila protiv Malte (2-0) i Bugarske (1-0). Inspirirani sjajnom atmosferom s tribina osječkog stadiona Gradski vrt, izabranici Nike Kovača odigrali su sjajno, posebice prvo poluvrijeme u kojem su zabili četiri gola.

Nažalost, uzvrat u Bakuu 3. rujna iduće godine nije ponudio dobre vijesti. Utakmica je završila 0-0, a Robert Prosinečki je nadmudrio Niku Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu Azera. U idućem kolu 'Vatreni' su izgubili na gostovanju u Norveškoj, Kovač je dobio otkaz, a umjesto njega reprezentaciju je preuzeo Ante Čačić.

U posljednja dva kola Hrvatska je pobijedila Bugarsku (3-0) i Maltu (1-0) plasiravši se na EP u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Azerbajdžan je u kvalifikacijama za EP 2016. vodio Robert Prosinečki, a sada je na njihovoj klupi Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo