sistem ponovljene snimke / Povijesna večer za nogomet: prvi put korištena tehnologija koja pomaže sucima u spornim situacijama

Povijesna večer za nogomet u talijanskom Bariju. Pripremnu utakmicu Italije i Francuske pratila je nova video-tehnologija koja sucima omogućuje ponovljenu snimku nakon spornih situacija

2.9.2016.
20:29
VOYO logo

Ispadanjem od Italije u osmini finala Eura, Španjolska kao da je jedva dočekala novo okupljanje. Danak je platila Belgija, a Furiju je do uvjerljive pobjede odveo David Silva. Puni samopouzdanja, Španjolci se okreću kvalifikacijama i Lihtenštajnu.

"Momčad je pokazala da je gladna uspjeha. Očito je da smo sretni, ali još sam sretniji jer smo slavili protiv Belgije, momčadi koja tri godine godine nije izgubila na Heyselu", rekao je Julen Lopetegui, izbornik nogometne reprezentacije Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na Heyselu kao i u Bariju, gdje je sinoć Francuska slavila nad Italijom 3-1, FIFA planira uvesti novu video tehnologiju - sistem ponovljene snimke. Inovaciju je pohvalio i zamjenik tajnika FIFE, Zvonimir Boban, koji je poručio kako se do ove odluke činilo da je nogomet zapeo u srednjem vijeku.

"Mora vam biti jasno, ovom tehnologijom ispravljat će se samo čiste pogreške. Na primjer, De Rossi je napravio prekršaj i da mi je video-sudac rekao da je zaslužio crveni karton, ja bih mu ga dao. Ako netko igra rukom u kaznenom prostoru i taj video-sudac mi kaže da je to najstroža kazna, ja ću je dosuditi", kazao je nogometni sudac Björn Kuipers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez nove tehnologije Argentina je počela svoje kvalifikacije i to u filmskom stilu. Utakmica s Urugvajem bila je i veliki povratak Lea Messija. Upravo on je odlučio susret, a navijači su ga, umjesto na zub, dočekali ljubeći mu kopačke.

"Istina je da nisam htio nikoga prevariti. Odluku o mirovini sam donio jer sam to osjećao. No nakon toga, stvari su se promijenile i zato sam se vratio. No, ponovit ću, u tom trenutku, ono što sam odlučio, stvarno sam i mislio", tvrdi Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video tehnologija zato bi itekako pomogla Vahidu Halilhodžiću. Ovom sudačkom pogreškom Japan je izugubio od UjEdinjenih Emirata prvu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo