Ronaldo je nastradao već u devetoj minuti finalne utakmice na Stade de Franceu, a u 25. minuti je definitivno zaključio da nema smisla nastaviti. Unatoč očaju i suzama, nastavio je pružati podršku suigračima, uz aut-liniju je emotivno proživljavao sve što se događalo na travnjaku, a nakon pogotka Edera koji je Portugalu osigurao pobjedu protiv Francuske (1-0) i europski naslov, zaplakao je od sreće.

'Više si od kapetana'

Nakon utakmice Ronaldo je imao iznenađenje za svoga suigrača Nanija. Poklonio mu je, naime, svoju Srebrnu kopačku koju je osvojio kao drugi strijelac turnira. Prvi je sa šest golova bio Antoine Griezmann, a drugo su mjesto s tri gola dijelila čak šestorica igrača, ali je Srebrna kopačka pripala Ronaldu zbog najvećeg broja asistencija (3).

No, Ronaldo je svoju nagradu osmah proslijedio Naniju, smatrajući da je on više zaslužuje. Nani je, također, zabio tri gola, a nakon što je Ronaldo morao izaći zbog ozljede u finalu, preuzeo je od njega kapetansku vrpcu i poveo Portugal prema povijesnom naslovu.

"Više si od kapetana, ti si šampion! Hvala na poklonu! Idemo Portugal, mi smo prvaci", napisao je Nani na Instagramu.