POSRTAJ HRVATSKE SENZACIJA U ŠPANJOLSKOJ: / Ugledna Marca otkriva zašto su Vatreni tako lako pali

Image
Foto: Profimedia

Vatreni su bili tema, da ne kažemo i senzacija, brojnih uglednih svjetskih medija

10.9.2019.
11:51
Profimedia
VOYO logo

Nakon sjajne predstave u Slovačkoj, veliki optimizam vladao je u taboru hrvatske nogometne reprezentacije uoči gostovanja u Bakuu, međutim suprotno svim očekivanjima susret je završio 1-1 i svjetski doprvaci su ispustili dva važna boda na putu prema Europskom prvenstvu 2020. godine. Kiks Hrvatske bio je prava senzacija u svijetu jer ipak je slabašna momčad Azerbajdžana uspjela skalpirati svjetske doprvake.

Vatreni su tako bili tema, da ne kažemo i senzacija, brojnih uglednih svjetskih medija, pa tako i najtiražnije španjolske sportske tiskovine, Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je svoj članak o kiksu Hrvatske naslovila s "Azerbajdžan pokvario slavlje golgeteru Modriću", dakako u fokusu im je Luka Modrić jer ipak je igrao na 34. rođendan i zabio gol, a i "njihov" je, igra u Real Madridu. Pa kažu ovako. "Plan Hrvatske bio je jasan od samog početka. Krenuti silovito u napad u udariti po golu. Pristup se isplatio u početku jer odmah je iznuđen kazneni udarac, koji je realizirao Modrić i dao si najbolji poklon za rođendan. Hrvatska je do kraja poluvremena nastavila u istom ritmu, ali je vratar branio čudesa", piše Marca.

Image
Image

Luka Stanzl/PIXSELL

No, kao što smo imali prilike vidjeti, Hrvatska je u nastavku stala, a to su zamjetili i novinari Marce. "U nastavku se Hrvatska opustila", pišu Španjolci i potom ističu podcjenjivanje kao veliki problem na koji su se kasnije i opekli. "Azerbajdžan zovu zemljom vatre, a Hrvatska umjesto da poštuje vatru, onda se s vatrom igrala. Azeri su uspjeli napraviti igru kaotičnom, izbacili su Hrvate iz ritma prekršajima i dugim loptama, a ulazak Khalizadea uslijedio je preokret. Azerbajdžanac kao da je postao Messi i izveo je sjajnu akciju kojom je izbacio trojicu igrača i potom zabio", kažu Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upotrebljavaju dalje metaforu... "Hrvatska se opekla i nije mogla naći crijevo kojim bi ugasila vatru. S druge strane, Azeri su trebali dodati samo malo drva na vatru kako bi ostvarili i herojski trijumf. Ali to nisu uspjeli. Međutim, njima prvi bod u grupi ima okus pobjede. Hrvatska, s druge strane, čeka dvoboj s Mađarskom koji joj je nakon ovog kiksa postaje odlučujući", završili su tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo